Muffins cu bombite de branza cu cocos

Mic dejun, pachetel sau desert, copiii mei adora aceste muffins cu branza, indiferent la ce masa le primesc :)).

Frumos crescute si-aromate, consistente si bune, imi plac in egala masura si mie 🙂

muffins

Ingrediente Muffins cu bombite de branza cu cocos

  • Pentru bilutele de branza
  • 300 gr branza de vaci
  • un galbenus
  • o lingura si jumatate faina (aici depinde de cat de umeda e branza; trebuie sa obtinem o compozitie care sa se poata modela in maini, daca e cazul mai puneti putina faina)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat

 

  • Pentru aluat (masura folosita, o canita cu capacitatea de 150 ml)
  • 4 oua + un albus (ramas de la bombitele de branza)
  • o canita zahar
  • doua canite faina cernuta
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita bicarbonat
  • putin otet
  • 4 linguri ulei
  • putina sare

 

Conde

[preparare title=”Mod de preparare Muffins cu bombite de branza cu cocos „]

  1. Pregatiti intai bombitele de branza amestecand pana la omogenizare toate ingredientele.
  2. Pregatiti formele, le ungeti cu unt si presarati putina faina.
  3. Formati bilute de branza de marime…cam jumatate de nuca si puneti cate doua in fiecare forma.
  4. Preparati aluatul .
  5. Mixati ouale si albusul cu zaharul pana ce se dilueaza complet cristalele de zahar.
  6. Adaugati uleiul si mai mixati putin.
  7. Cerneti faina impreuna cu cacaua si adaugati-le peste oua. Adaugati bicarbonatul stins cu putin otet.
  8. Omogenizati amestecand usor.
  9. Puneti cate o lingura de aluat peste bilutele din forme apoi le dati la cuptor, la foc mic spre mediu (165 grade) pana ce cresc frumos si trec testul cu scobitoarea.

[/preparare]

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Super bune si noua ne plac!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]