zurli

Muffins cu bombite de branza cu cocos

Mic dejun, pachetel sau desert, copiii mei adora aceste muffins cu branza, indiferent la ce masa le primesc :)).

Frumos crescute si-aromate, consistente si bune, imi plac in egala masura si mie 🙂

muffins

Ingrediente Muffins cu bombite de branza cu cocos

  • Pentru bilutele de branza
  • 300 gr branza de vaci
  • un galbenus
  • o lingura si jumatate faina (aici depinde de cat de umeda e branza; trebuie sa obtinem o compozitie care sa se poata modela in maini, daca e cazul mai puneti putina faina)
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat

 

  • Pentru aluat (masura folosita, o canita cu capacitatea de 150 ml)
  • 4 oua + un albus (ramas de la bombitele de branza)
  • o canita zahar
  • doua canite faina cernuta
  • 3 linguri cacao
  • o lingurita bicarbonat
  • putin otet
  • 4 linguri ulei
  • putina sare

 

[preparare title=”Mod de preparare Muffins cu bombite de branza cu cocos „]

  1. Pregatiti intai bombitele de branza amestecand pana la omogenizare toate ingredientele.
  2. Pregatiti formele, le ungeti cu unt si presarati putina faina.
  3. Formati bilute de branza de marime…cam jumatate de nuca si puneti cate doua in fiecare forma.
  4. Preparati aluatul .
  5. Mixati ouale si albusul cu zaharul pana ce se dilueaza complet cristalele de zahar.
  6. Adaugati uleiul si mai mixati putin.
  7. Cerneti faina impreuna cu cacaua si adaugati-le peste oua. Adaugati bicarbonatul stins cu putin otet.
  8. Omogenizati amestecand usor.
  9. Puneti cate o lingura de aluat peste bilutele din forme apoi le dati la cuptor, la foc mic spre mediu (165 grade) pana ce cresc frumos si trec testul cu scobitoarea.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Super bune si noua ne plac!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email