Muschiulet in sos vanatoresc.

Ingrediente

  • o  bucata muschi
  • sunculita
  • masline
  • 2 morcovi
  • doua cepe medii
  • una capatâna usturoi
  • foi de dafin,
  • 4 linguri pasta de tomate
  • piper alb pisat
  • piper negru boabe
  • paprica sau boia de ardei iute
  • o cutie ciuperci,
  • un pahar de vin rosu
  • ulei

Mod de preparare

Preparare muschi : se taie muschiul pe mijloc si se desface ca pe peste,obtinând astfel o bucata dubla ce nu trebuie sa
depaseasca un deget grosime. Din loc în loc întepam carnea cu cutitul facând mici orificii.
Se taie apoi cubulete mici din sunca, un morcov,o ceapa si usturoi,de marime egala cu orificiile facute
în carne. Se introduc alternativ câte un cubulet din fiecare si jumatati de masline,în orificiile din carne.
Muschiul astfel pregatit se aseaza într-o tava în care se pune pentru început un pahar cu apa si uleiul.
Preparare sos : într-un bol se dilueaza putin pasta de tomate,în care se presara piperul alb si paprica dupa gustul fiecaruia.
Jumatate din cantitate se toarna peste muschi,iar restul în tava. În tava se mai pun masline întregi,restul
de usturoi,celalalt morcov taiat rondele,cealalta ceapa taiata fideluta,câteva bucatele de sunca,2-3 foi de
dafin maruntite,piper boabe si ciupercile din cutie.

Conde

Se baga tava la cuptorul încalzit putin în prealabil si se lasa 40 de minute la foc mare,întorcând din când în când bucata
de muschi,pe o parte si pe alta. Dupa ultima întoarcere se toarna deasupra si paharul de vin rosu si se mai lasa 10 min.

Se scoate pe un platou pe care se scurge si sosul din tava. Se orneaza cu frunze de salata si ridichi taiate rondele.
Se poate servi atât cald cât si rece cu piure sau mazare înabusita.

POFTA BUNA!

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Incet-incet trebuie sa-mi culeg saliva de pe tastatura. 😀 Sunt foarte bune retetele. Felicitari! Te pup cu drag!


  2. multumesc
    si eu,>:d<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

o reteta by Laura Adamache (, pe care eu am inmultit-o :)))),ca-mi parea ca ies prea putini biscuiti :))) Ingrediente 200gr ciocolata(am pus una cu lapte si una amaruie) 100gr unt 4oua 450grame faina esenta […]

Krem a la krem

Krem a la krem

O prajiturica care-mi facea de mult cu ochiul si nu stiu de ce-am asteptat atat s-o incerc A intrat direct in topul preferintelor! Ma mai gandesc, ori detroneaza amandina ori o impinge putin mai incolo […]

CREIER PANE

CREIER PANE

Creierul se spala si se fierbe 3-4 minute-se lasa la racit-se sareaza ,se pipereaza apoi se da prin faina, apoi prin ou batut cu putina sare,apoi prin pesmet-se prajeste pe ambele parti in ulei incins-se […]

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

spalam capsunelele apoi le curatam de codite(eu am avut 2,300kg inainte de curatare) am pus la fiert intr-un vas 2kg zahar si doua cani de apa am lasat la fiert pana ce siropul a fost […]