Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.
Am luat cutia si cand am citit pe ea numa’ de plicuri, pudre, etc…am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))
Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua „executare”voi aduce modificari.
In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).

Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp…spala vasele :-)))
Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane.
Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.
Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Imi place si mi-ai facut pofta! Pup!


  2. Imi place si mi-ai facut pofta! Pup!

  3. Acsinte Lorena Isabela says:

    Arata demential!!! 😀
    Presimt ca o sa ma ingras 😀


  4. Place tare musuroiul!! 🙂


  5. Fain Gaby,e fain de tot!Si in plus e bio… e de casa!
    Te pup!


  6. Apetisant rau,imi place mult cum arata sectiunea!Pupici multi!


  7. bun rau de tot! Nu am mai mancat de vreo 5 ani cred 🙂 dar trebuie refacut urgent! Te pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca

Daca vrei un desert pe cat de dragalas, pe-atat de special si bun, alege aceste Mini Pavlova si oaspetii tai vor fi mai mult decat incantati. Din reteta data, daca nu vreti sa faceti portii […]