zurli

Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.
Am luat cutia si cand am citit pe ea numa’ de plicuri, pudre, etc…am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))
Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua „executare”voi aduce modificari.
In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).

Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp…spala vasele :-)))
Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane.
Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.
Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Imi place si mi-ai facut pofta! Pup!


  2. Imi place si mi-ai facut pofta! Pup!

  3. Acsinte Lorena Isabela says:

    Arata demential!!! 😀
    Presimt ca o sa ma ingras 😀


  4. Place tare musuroiul!! 🙂


  5. Fain Gaby,e fain de tot!Si in plus e bio… e de casa!
    Te pup!


  6. Apetisant rau,imi place mult cum arata sectiunea!Pupici multi!


  7. bun rau de tot! Nu am mai mancat de vreo 5 ani cred 🙂 dar trebuie refacut urgent! Te pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email