zurli

Napolitane cu caramel si cocos

Napolitane cu caramel si cocos

656x440_napolitane-cu-caramel-si-cocos-100799

O reteta simpla, simpla de tot, dar care e foarte apreciata de piticii care cer „ceva bun” :))). La multi ani, Medi!!!!!La multi ani Cristi!!!
Ingrediente

* 250 gr zahar
* 200 ml frisca lichida
* 100 gr cocos
* 3 foi de napolitana (mici)
Mod de preparare

Punem zaharul intr-o craticioara , la foc mic.

Amestecam mereu pana capata culoarea chihlimbarului si este topit complet.

Dam deoparte si adaugam frisca (grija la abur si reactii)

Amestecam usor si punem iar pe foc. Fierbem la foc mic aprox. 5 minute.

Adaugam nuca de cocos si mai fierbem 2 minute.

Racim usor, impartim crema in doua si punem intre foile de napolitana.

foaie/jumatate din crema/foaie/restul de crema/foaie.

Dam la rece apoi portionam.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Tienen una pinta deliciosa me tecuerdan a los barquillos que me compraba mi abuela de pequeña.
    Un besito


  2. Ca sunt bune napolitanele stiu (sau macar imi inchipui :))) ) Dar ceea ce nu stiu e… cine e Cristi? :)))


  3. vafele sunt facute de tine?
    Multumesc pentru urare 😛


  4. Hristos a inviat Gabyta ! La multi anisori picilor, sa fie sanatosi si norocosi. Dar sa stii Gabyta ca nu numai ei prefera desertul asta simplu de facut, dar absolut delicios…. si EU ma dau in vant dupa el.. mai ales ca mama ma incanta mereu cu prajiturica asta… Pupici


  5. cristi:)))era si ziua ta?:))))

    nu am aparat pt vafe 😛

    antooo, antooo, puuup!!!!
    miss you, tu :))))
    ms de urari
    si tie, si voua !


  6. maria, multumesc mult.
    pup.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email