zurli

Negresa cu branza de vaci

Cand cauti o reteta de negresa, dai un search si te opresti la aia care arata bine, nu? :)))

Cel putin eu asa fac 😀

Cautand o reteta de negresa cu branza de vaci printre imaginile din google, m-am oprit la una apetisanta gasita pe bucataras, o reteta care-am vazut mai apoi c-apartine colegei mele dragi, Miha.

Eu ador prajiturile la care nu trebuie decat sa adaugi aia, ailalta, o bagi la cuptor si gata :))))

Dar sa vedem despre ce e vorba.

p5

Ingrediente Negresa cu branza de vaci

  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • o lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 300 gr branza de vaci (uscata)
  • 3 linguri zahar
  • o lingura smantana
  • un ou
  • o lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

negresa-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Negresa cu branza de vaci”]

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.
  3. Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.
  4. La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.
  5. Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
  6. Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.
  7. Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.
  8. Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.
  9. Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  10. Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati 😛

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Imi place si este o reteta ce merita incercata! O zi frumoasa!


  2. Daca-i reteta de la Miha si facuta si de tine , atunci cu siguranta nu poate fi decat , PERFECTA 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email