Negresa cu branza de vaci

Cand cauti o reteta de negresa, dai un search si te opresti la aia care arata bine, nu? :)))

Cel putin eu asa fac 😀

Cautand o reteta de negresa cu branza de vaci printre imaginile din google, m-am oprit la una apetisanta gasita pe bucataras, o reteta care-am vazut mai apoi c-apartine colegei mele dragi, Miha.

Eu ador prajiturile la care nu trebuie decat sa adaugi aia, ailalta, o bagi la cuptor si gata :))))

Dar sa vedem despre ce e vorba.

p5

Ingrediente Negresa cu branza de vaci

  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • o lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 300 gr branza de vaci (uscata)
  • 3 linguri zahar
  • o lingura smantana
  • un ou
  • o lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

negresa-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Negresa cu branza de vaci”]

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.
  3. Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.
  4. La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.
  5. Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
  6. Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.
  7. Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.
  8. Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.
  9. Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  10. Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati 😛

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Imi place si este o reteta ce merita incercata! O zi frumoasa!


  2. Daca-i reteta de la Miha si facuta si de tine , atunci cu siguranta nu poate fi decat , PERFECTA 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email