Negresa cu branza de vaci

Cand cauti o reteta de negresa, dai un search si te opresti la aia care arata bine, nu? :)))

Cel putin eu asa fac ­čśÇ

Cautand o reteta de negresa cu branza de vaci printre imaginile din google, m-am oprit la una apetisanta gasita pe bucataras, o reteta care-am vazut mai apoi c-apartine colegei mele dragi, Miha.

Eu ador prajiturile la care nu trebuie decat sa adaugi aia, ailalta, o bagi la cuptor si gata :))))

Dar sa vedem despre ce e vorba.

p5

Ingrediente Negresa cu branza de vaci

  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • o lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 300 gr branza de vaci (uscata)
  • 3 linguri zahar
  • o lingura smantana
  • un ou
  • o lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

negresa-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Negresa cu branza de vaci”]

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.
  3. Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.
  4. La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.
  5. Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
  6. Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.
  7. Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.
  8. Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.
  9. Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  10. Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati ­čśŤ

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Imi place si este o reteta ce merita incercata! O zi frumoasa!


  2. Daca-i reteta de la Miha si facuta si de tine , atunci cu siguranta nu poate fi decat , PERFECTA ­čÖé

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu g─âtire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email