Negresa cu branza de vaci

Cand cauti o reteta de negresa, dai un search si te opresti la aia care arata bine, nu? :)))

Cel putin eu asa fac 😀

Cautand o reteta de negresa cu branza de vaci printre imaginile din google, m-am oprit la una apetisanta gasita pe bucataras, o reteta care-am vazut mai apoi c-apartine colegei mele dragi, Miha.

Eu ador prajiturile la care nu trebuie decat sa adaugi aia, ailalta, o bagi la cuptor si gata :))))

Dar sa vedem despre ce e vorba.

p5

Ingrediente Negresa cu branza de vaci

  • 200 gr unt
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • o lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • esenta de rom
  • Crema de branza
  • 300 gr branza de vaci (uscata)
  • 3 linguri zahar
  • o lingura smantana
  • un ou
  • o lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

negresa-cu-branza-2

[preparare title=”Mod de preparare Negresa cu branza de vaci”]

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.
  3. Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.
  4. La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.
  5. Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
  6. Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.
  7. Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.
  8. Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.
  9. Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  10. Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati 😛

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Imi place si este o reteta ce merita incercata! O zi frumoasa!


  2. Daca-i reteta de la Miha si facuta si de tine , atunci cu siguranta nu poate fi decat , PERFECTA 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email