Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum! O prajitura atat de aerata, frageda si bunaaaa!

O tava de 18/26 cm noua nu ne-a ajuns :-)))

Am insistat la copii macar 2-3 bucati sa lase sa-i trimit mamei soacre 😛

 

negresa-cu-ciocolata

Ingrediente negresa cu ciocolata

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

DSC04425

negresa t1

Mod de preparare Negresa cu ciocolata

  1. Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
  2. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
  5. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
  6. Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
  7. Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
  8. Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
  9. Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti 🙂
  10. Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida)  si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

DSC04416

DSC04417

negresa-cu-ciocolata

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Imi voi ingrasa sotul serios, in fiecare weekend caut sa vad ce dulciuri ai mai facut! 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]