Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum! O prajitura atat de aerata, frageda si bunaaaa!

O tava de 18/26 cm noua nu ne-a ajuns :-)))

Am insistat la copii macar 2-3 bucati sa lase sa-i trimit mamei soacre 😛

 

negresa-cu-ciocolata

Ingrediente negresa cu ciocolata

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

DSC04425

negresa t1

Mod de preparare Negresa cu ciocolata

  1. Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
  2. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
  5. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
  6. Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
  7. Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
  8. Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
  9. Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti 🙂
  10. Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida)  si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

DSC04416

DSC04417

negresa-cu-ciocolata

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Imi voi ingrasa sotul serios, in fiecare weekend caut sa vad ce dulciuri ai mai facut! 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]