Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Cea mai buna negresa pe care am mancat-o pana acum! O prajitura atat de aerata, frageda si bunaaaa!

O tava de 18/26 cm noua nu ne-a ajuns :-)))

Am insistat la copii macar 2-3 bucati sa lase sa-i trimit mamei soacre 😛

 

negresa-cu-ciocolata

Ingrediente negresa cu ciocolata

  • 3 oua
  • 130 gr unt (am folosit unt cu 80% grasime dar puteti folosi si unt cu 65% grasime, cred ca e ok )
  • 100 gr pudra de ciocolata (eu am mixat o ciocolata scoasa de la frigider, prin robot)
  • 150 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 lingurite praf de copt
  • zahar vanilat
  • putina sare

DSC04425

negresa t1

Mod de preparare Negresa cu ciocolata

  1. Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
  2. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza.
  5. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pudra de ciocolata, si omogenizeaza. Spre final adauga smantana.
  6. Mixeaza spuma albusurile. Adauga 1/2 din cantitate peste amestec, omogenizeaza, adauga albusurile ramase si amesteca usor, de jos in sus.
  7. Intr-o tava de 18/26 cm pune hartie de copt, pune compozitia lingura cu lingura, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30minute.
  8. Fa proba cu scobitoarea si daca e gata si scobitoarea e curata opreste aragazul, daca nu mai lasa 5 minutela foc mic.
  9. Cand s-a racit portioneaz-o si fie ii pui glazura, fie nu, cum doresti 🙂
  10. Eu aveam glazura pregatita cu o zi inainte pentru o alta prajitura (100 gr ciocolata neagra topita impreuna cu 80 ml frisca lichida)  si-am pus cate putin pe fiecare prajitura.

DSC04416

DSC04417

negresa-cu-ciocolata

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Imi voi ingrasa sotul serios, in fiecare weekend caut sa vad ce dulciuri ai mai facut! 😀


  2. Geniala prajitura si f delicioasa. Am facuto de mai multe ori. Azi am facuto cu cirese. Sa vedem cum va iesi. Multumim de reteta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email