zurli

baked-alaska

baked-alaska

New Baked Alaska

Azi, doua :)), nu una.
Si „colorate” de MINE! :))Sa nu mai zica Cezar ca e meritul lui :)))))
Nu i-am facut poze bune dar ..si ce daca :))))

Asta e cu inghetata de vanilie si ciocolata alba, caramel, blat si bezea , si mai am una cu inghetata de trandafir, de cacao, caramel, blat si bezea.

Reteta: Baked Alaska

edit.17.07

Exista deserturi pe care le incerc odata, le degust si apoi raman in colectia de retete testate. In schimb altele, isi capata loc de cinste :D. Nu m-as satura niciodata de Amandina, Pavlova sau Baked alaska. De aceea am preparat-o iar. Daca data trecuta am ales aroma de vanilie, acum m-am jucat cu aroma puternica de trandafir si cacao.

Ingrediente
un blat de pandispan din:

3 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri ulei
un vf cutit sare
un vf cutit praf copt

inghetata din:

500 ml frisca
4 gabenusuri
4 linguri zahar
o lingura/doua dulceata trandafir
2 linguri cacao

caramel:

5 linguri zahar
150ml frisca lichida
o lingura unt

bezea

4 albusuri
100 gr zahar

Mod de preparare

Blat.

Separam albusul de galbenus.

Batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul batand in continuare pana se topesc cristalele de zahar.

Adaugam galbenusul, faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final uleiul.

Omogenizam usor.

Tunam compozitia intr-o forma cu diametrul de 18-20 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, (doar pe fundul formei) si coacem blatul in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 40 minute.

Facem proba cu scobitoarea.

Il lasam la racit.


Inghetata.

Mixam bine frisca. Daca e gata indulcita o lasam ca atare. In caz contrar adaugam zahar dupa gust.

Galbenusurile le punem impreuna cu zaharul intr-o craticioara , la foc mic.

Amestecam incontinuu pana obtinem o crema fina, lucioasa.

Racim, apoi adaugam peste frisca si omogenizam.

Impartim compozitia in doua.

Intr-una punem dulceata de trandafir iar in cealalta cacaua.

Amestecam bine.

Tapetam un bol rotund cu folie alimentara si turnam inghetata de trandafir.

Dam la congelator pentru 30 minute.

Caramel

Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic si lasam pana se topeste si capata culoarea chihlimbarului.

Luam de pe foc si adaugam frisca si untul (atentie la abur si reactii)

Dam inapoi la foc si amestecam la foc mic pana se topeste caramelul.

Racim bine , scoatem inghetata de la congelator si turnam caramelul peste.

Bagam inapoi la congelator pentru 30 minute apoi scoatem si punem inghetata de cacao.

Nivelam frumos si bagam la congelator peste noapte.

A doua zi o scoatem si punem blatul deasupra.

Cu o miscare ferma rasturnam pe platou.
Preparam bezeaua batand spuma albusurile si adaugand zaharul treptat.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, ce nu curge din castron cand il inclinam.

Impracam cupola de inghetata in bezea si o „coloram” cu ajutorul pistolului cu gaz.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

21 Comentarii


  1. Ma omori…Oare exista ceva mai potrivit pe caldura asta? M-am hotarat, vin la tine :)).


  2. bravo tie esti harnicuta!!!daca tot faci atat de des si iti iese mereu nu imi trimiti si mie o portie pe mail??super arata.pupic


  3. Iar ai facut bunaciuni?……………..vin la tine ca-i rece si bine……….))))


  4. super bun
    vreau si eu sa fac, dar am emotii cu bezeaua asta…in cuptor mi-i frica sa o bag sa nu mi se scurga toata inghetata , iar s-o flambez…n-am cu ce, deocamdata. Tot spun sa cumpar un arzaor, dar barbat’miu zice ca intii sa isi faca o asigurare de viata si una mai mare pt casa :)))


  5. Niamy yama yum!
    Nu pui o poza si cu o felie sa vedem cum e pe dinauntru?


  6. Yummmi yum … ce buuun!


  7. Multumesc frumos!

    Ralu, mai am jumatate:d.

    Sarah..pe mail..iti pot trimite si intreg :)))

    Medi, nu cred ca te primesc :))


  8. Alice :)))))

    Bucate apetisante, N-am sectiune la astea.
    Asta din poza e dat de cum l-am terminat de facut, iar al meu e pe jumatate:)))
    Daca vrei, fac maine ca acu e intuneric deja :D.


  9. Danutza, multumesc.


  10. Superb!!!…Cand tai o felie vin si eu!…Pup!


  11. Minunat arata,te pupic!


  12. Mi-ar placea sa vad cum e pe dinauntru.
    Daca ai timp si chef, daca nu ma folosesc de imaginatie 🙂

  13. Anonymous says:

    Caramel , Schoko si Trandafir este tare periculos..
    Sä-ti bati Copii !!!!!
    Optik, te intreci pe Zi ce trece….


  14. Flory, multumesc.


  15. Bucate apetisante, am pus foto.


  16. Parietene, tu ma pui cam des sa-mi bat copiii :)))))


  17. Vai ce bine arata, ce as manca o felie! imi place mult prezentarea, si sunt curioasa cum este inghetata de trandafiri 🙂 O zi frumoasa sa ai!


  18. Mihaela, bau!:))
    E tare aromata; dar nah..depinde daca iubesti aceasta aroma, ca’ e putin diferita.
    Pupici.


  19. Vaaaai! Daca as putea sa ma teleporteeeeeeeeeeez! As veni de cate ori faci d-asta!:))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email