O provocare dulce

11150184_905773182819459_4897991397630374781_n
Cand spunem „dulce” primul gand ne duce automat la zahar.
Sau cel putin pe mine, ca sa nu generalizez :p, daaar asta cel mult pana azi.
Pentru ca astazi am aflat ca dulce nu inseamna neaparat zahar sau calorii, dulce nu inseamna nici inlocuitori cu gust ciudat si neplacut , ci dulce poate insemna si gust natural, o alternativa sanatoasa a zaharului , cu 0 calorii si buuuun, bun de tot! Dulce inseamna – Green Sugar!  singurul indulcitor 100% natural, cu gust dulce, similar zaharului, care la coacere, fierbere sau congelare nu isi schimba consistenta, gustul sau puterea de indulcire.

11148498_905773186152792_5797772782952214728_n

Chiar am strecurat doua zile la rand pliculete de indulcitor de la Green Sugar in cafea si chiar mi-a placut foarte mult, nu schimba gustul licorii mele preferate, asa cum o facea orice indulcitor pe care l-am testat in trecut.

Apropo de asta – a fost in vizita matusica mea preferata, i-am indulcit cafeaua cu Green Sugar , am servit-o cu desert cu Green Sugar si nu a simtit nici o diferenta. Good point for me! 😉 . M-a rugat daca vreodata fac o comanda pe net sa cumpar si pentru ea.

Dar sa incep cu inceputul si sa va explic de ce sunt atat de incantata de descoperirea asta.

Cu ceva timp in urma am hotarat, impreuna cu copiii, sa rezistam unei provocari de-o luna, denumita – „piei, zahar!”, gasita pe un blog ce-l urmaresc destul de des.
Le citisem articolul cu pricina in care zaharul, denumit uneori chiar si „moartea alba”, ne era prezentat in amanunt, ne era confirmat ca e asa cum o simtisem pe pielea noastra – un drog – asa incat au fost de acord amandoi ca nu e rea deloc ideea. Insa n-a tinut decat o saptamana, pentru ca….ati ghicit! nu rezistam fara dulciuri, desi nu pot spune ca facem mari excese dar prajituri tot fac saptamanal.

Asa ca acum cum sa nu fiu atat de incantata cand aflu ca – Green Sugar este recomandat a fi utilizat în compozitii care urmeză a fi bază sau blaturi intermediare pentru prăjituri, tarte cu fructe, rulade, torturi etc. Dar la fel de bine si pentru biscuiti, fursecuri din ovaz, alte dulciuri permise in diete (ex: Dukan). Pandișpanurile, checurile sunt foarte gustoase, ies la fel de dulci precum cele în care a fost utilizat zahărul (fără nicio diferență de savoare).

Deci voi putea face dulciuri periodic cuprinzand in acelasi timp doua provocari – aceea de a elimina (din nou!) zaharul din alimentatia noastra (macar partial!) si a doua provocare, cea venita din partea Iulianei ,care-mi cere sa dovedesc ca Green Sugar poate fi folosit cu succes la prajituri.

Deci…la joaca!

Ramaneti aproape sa vedeti ce v-aduc bun si sanatos. >:d<

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]