zurli

ochiuri-romanesti

ochiuri-romanesti

Ochiuri romanesti cu cascaval

Este unul dintre cele mai bune preparate pe care le-am mancat pana acum si asta fara sa exagerez! Toti de la masa murmurau dupa cate o gura – mmmmmm :-)))

Un preparat atat de simplu si-atat de bun!L-am pregatit azi dimineata pentru mine si copii. Daca sunteti mai multi la masa dublati cantitatile ingredientelor 🙂

Cel mai bun mic dejun!

ochiuri-romanesti

ochiuri-romanesti

Ingrediente Ochiuri romanesti cu cascaval

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • o lingura faina
  • o lingura unt (plus putin unt pentru uns vasul)
  • sare, piper, nucsoara
  • doua felii piept de pui pregatit pe grill
  • 80 gr cascaval
  • marar verde

ochiuri-romanesti

ochiuri-romanesti

Mod de preparare Ochiuri romanesti cu cascaval

  1. Pune intr-un vas , la fiert, 2 l apa cu putina sare si 3 linguri otet.
    Intre timp pregateste in alt vas sosul Bechamel : Pune o lingura de unt la topit, adauga faina, omogenizeaza si caleste 2 minute.Adauga putin cate putin laptele rece amestecand incontinuu sa nu faca cololoase.Pune vasul inapoi pe foc si amesteca pana se ingroasa sosul.Potriveste gustul de sare si piper, opreste focul si lasa sosul deoparte.
  2. Ouale se sparg pe rand intr-un bol si li se da drumul in apa care fierbe, avand grija sa nu cada unul peste altul. Se fierb 3 minute si apoi se scot si se aseaza intr-un vas termorezistent , uns cu unt.
  3. Se aseaza fasii din pieptul de pui, se toarna sosul in care am amestecat in prealabil jumatate din cascaval, ras, se presara cascavalul ramas si putin marar verde, tocat.
  4. Se da vasul in cuptorul preincalzit pana incepe sa prinda culoare aurie.
  5. Se serveste cu rosii sau salata.

oua-romanesti

oua-romanesti

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Cred si eu ca le-a placut copiilor, arata fantastic si toate ingredientele sunt pe placul oricui 🙂


  2. Mmmmm… cum sa nu murmuri?! 🙂 Bunatate de preparat ai facut!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email
Icre de chia

Icre de chia

Reteta Ingrediente: 75 g seminte de chia 100 ml apa 1 lingura de smantana vegetala sare dupa gust zeama de la o jumatate de lamaie 1 ceapa mica 75 ml ulei de masline (sau ulei […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email