Omleta cu ciuperci si cascaval

Omleta cu ciuperci si cascaval

Omleta cu ciuperci si cascaval – retete pentru incepatori

Cati dintre noi nu suntem in pana de idei in ce priveste micul dejun? Vrem si sanatos, si bun, si consistent, asa ca omletele sunt de foarte multe ori cele mai bune alegeri.

Versatile, te poti juca cu extrem de multe adaosuri, cu consistente diferite in functie de cat de mult bati ouale sau cum le prepari termic.

Azi v-arat reteta mea/noastra preferata de omleta, pe cat de simpla, pe-atat de laudata de fiecare data cand o prepar.

omleta-cu-ciuperci

Ingrediente omleta cu ciuperci si cascaval – pentru 4 persoane
8 oua
sare
100 g cascaval
jumatate de borcan ciuperci fierte, feliate
30 g unt
2 linguri ulei (de preferat de masline)

omleta cu ciuperci si cascaval

Mod de preparare omleta cu ciuperci si cascaval

Pregatesti o tigaie antiaderenta punand-o la foc.

Cand s-a infierbantat pune ciupercile scurse. Lasa timp de 1-2 minute, amestecand usor, pana-si lasa apa, apoi adauga untul si uleiul. Untul da gust foarte bun insa daca n-ai pune si ulei risti sa-l arzi.

Rumeneste usor ciupercile. Intre timp sparge ouale intr-un bol si bate-le usor, cu un tel, impreuna cu sarea. Nu le bate mult, nu vrei o omleta uscata, spumoasa E necesar doar cat amestecul sa fie omogen.

Cand ciupercile sunt rumenite, toarna ouale in tigaie. Rapid trage ciupercile repartizandu-le uniform in omleta. Da focul la mic si cand si cand inclina usor tigaia si ridica cu o spatula omleta in partea de jos sa se scurga oul crud.

Cand oul s-a distribuit uniform, pune capac peste tigaie si lasa pentru 3 minute. Verifica ridicand usor cu spatula, daca s-a rumenit frumos. Depinde cat de groasa este tigaia si cat de mare ai dat flacara.

Pune un platou/o farfurie mare peste tigaie si cu o miscare ferma rastoarna omleta. O lasi sa alunece usor inapoi i tigaie, pe partea neprajita.

In acest moment pui cascavalul ras deasupra, pui capacul si mai lasi 2-3 minute.

Servesti cu rosii proaspete pe care le-ai stropit cu zeama de lamaie si-ai presarat sare.

omleta cu ciuperci si cascaval

omleta cu ciuperci si cascaval

omleta cu ciuperci si cascaval

omleta cu ciuperci si cascaval

omleta cu ciuperci si cascavalomleta cu ciuperci si cascaval

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Vita brezata la Crock Pot Slow Cooker

Vita brezata la Crock Pot Slow Cooker

Reteta pe care v-o aduc astazi in atentie – Vita brezata la Slow Cooker Crock Pot  – i-a facut pe copiii mei sa-mi strice sesiunea foto, „furand” carne din farfurie in timp ce eu ma straduiam […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastai cu smantana si usturoi

Pastai cu smantana si usturoi

Cautam o reteta de pastai cu smantana pe net, insa niciuna nu arata EXACT cum voiam eu sa arate :)) Asa ca m-am gandit sa le pregatesc exact cum pregatesc ardeii copti cu smantana. Si […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email