orez-cremos-cu-parmezan

orez-cremos-cu-parmezan

Orez cremos cu parmezan

Nu-s prietena cu orezul. Nici el cu mine :)))

Nu pot sa ma laud nici ca stiu sa-l gatesc asa de bine dar nici n-am mancat nicaieri preparat incat sa ma dea pe spate :)), cu execeptia preparatului pe care vi-l voi prezenta astazi. Mama mea e cea care l-a preparat si…m-a cucerit 🙂

Ar trebui sa va achizitionati niste vegeta naturala sau sa preparati acasa niste cuburi concentrate de legume insa in lipsa lor puteti folosi (daca obisnuiti) un cub de Knorr de legume. De data asta nu am pus de niciun fel, dar de obicei pun.

orez-cremos-cu-parmezan

orez-cremos-cu-parmezan

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • o ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb, demidulce

Mod de preparare Orez cremos cu Parmezan

Conde
  1. Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
  2. Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
  3. Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta.
  4. Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
  5. Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
  6. E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
  7. Amesteca cand si cand.
  8. Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita adauga inca 50 ml apa,mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
  9. Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
  10. Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Pai stai nene, tu facusi aici risotto clasic si vii sa spui ca e orez cu parmezan? 😀


  2. Cu concentrat d elegume il fac si eu 🙂 Nu am mai mancat cu parmezan, dar sigur mi-ar placea, pentru ca oricum mananc orezul cu branza 🙂


  3. Trebuie sa fie delicios!!!

  4. Pingback: Tocanita de inimi si pipote


  5. Mie imi place orezul iar aceasta reteta a mamei tale,cu siguranta o voi incerca.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]