zurli

orez-cremos-cu-parmezan

orez-cremos-cu-parmezan

Orez cremos cu parmezan

Nu-s prietena cu orezul. Nici el cu mine :)))

Nu pot sa ma laud nici ca stiu sa-l gatesc asa de bine dar nici n-am mancat nicaieri preparat incat sa ma dea pe spate :)), cu execeptia preparatului pe care vi-l voi prezenta astazi. Mama mea e cea care l-a preparat si…m-a cucerit 🙂

Ar trebui sa va achizitionati niste vegeta naturala sau sa preparati acasa niste cuburi concentrate de legume insa in lipsa lor puteti folosi (daca obisnuiti) un cub de Knorr de legume. De data asta nu am pus de niciun fel, dar de obicei pun.

orez-cremos-cu-parmezan

orez-cremos-cu-parmezan

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • o ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb, demidulce

Mod de preparare Orez cremos cu Parmezan

  1. Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
  2. Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
  3. Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta.
  4. Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
  5. Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
  6. E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
  7. Amesteca cand si cand.
  8. Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita adauga inca 50 ml apa,mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
  9. Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
  10. Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Pai stai nene, tu facusi aici risotto clasic si vii sa spui ca e orez cu parmezan? 😀


  2. Cu concentrat d elegume il fac si eu 🙂 Nu am mai mancat cu parmezan, dar sigur mi-ar placea, pentru ca oricum mananc orezul cu branza 🙂


  3. Trebuie sa fie delicios!!!

  4. Pingback: Tocanita de inimi si pipote


  5. Mie imi place orezul iar aceasta reteta a mamei tale,cu siguranta o voi incerca.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email