Orez cu broccoli la cuptor

Orez cu broccoli la cuptor

Nu ma pot declara fanul inrait al legumelor, dar incet incet, incep sa le indragesc.

Acest orez nici n-ai putea sa nu-l… :))), e atat de bun si fiind acceptat de catre toti cei din casa (ma asteptam la refuzul categoric al baietelului si al sotului 😀 ), zic eu ca merita incercat macar o data 🙂

orez

 

Ingrediente Orez cu broccoli la cuptor

  • 12 buchetele broccoli
  • 50 ml ulei masline
  • o ceapa
  • un morcov
  • 1/2 ardei gras verde
  • 50 gr cascaval ras
  • o cana orez (cana de 250 ml)
  • 3 cani apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat

 

 

orez-cu-brocolii-2

Conde

Mod de preparare Orez cu broccoli la cuptor

  1. Pune intr-un vas 3 cani cu apa (cana de 250 ml), cu putina sare
  2. Pune broccoli in apa cand clocoteste si lasa 5-7 minute.
  3. Pune intr-o strecuratoare broccoli si pastreaza zeama in care a fiert .
  4. Intr-un vas cu fund dublu infierbanta bine 30 ml ulei, pune legumele curatate, spalate si taiate cubulete mici.
  5. Caleste 2 minute, adauga orezul, potriveste gustul de sare si mai lasa 2-3 minute amestecand sa nu se prinda.
  6. Stinge totul cu zeama in care a fiert broccoli.
  7. Redu flacara la mic si lasa la fiert 20 minute, timp in care orezul va fierbe si amestecul se va ingrosa.
  8. Pregateste un vas termorezistent si unge-l cu ulei de masline.
  9. Pune un strat de orez, jumatate din cantitatea de buchetele de broccoli, jumatate din cantitatea de cascaval ras, iarasi un strat de orez, broccoli, restul de cascaval ras si presara patrunjel.
  10. Introdu vasul in cuptorul preincalzit si lasa la foc mediu pana ce se rumeneste usor.
  11. Serveste ca atare sau garnitura la fripturi.
 

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Gabitu, ai facut o nebunie de mancare. Musai sa fac piticilor! Multumesc si-o zi faina!


  2. Savuros, sanatos si extrem de aspectuos 🙂


  3. Multumesc, fete dragi!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]