Orez cu ciuperci si mazare

Orez cu ciuperci si mazare

O noua reteta de post simpla, rapida, pe care-o poate prepara si-un burlac sau o donşoara care nu are prea mult timp de stat in bucatarie :))

A fost grozav de bun si-asa, cum am servit-o noi, de post 🙂 cu gogosari si conopida; nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi combinat c-o friptura. O s-o repet, cu siguranta.

 

 

orez de post

Ingrediente Orez cu ciuperci si mazare

  • 300 gr orez (un bol)
  • un borcan 400 gr ciuperci fierte, feliate
  • o ceapa alba, mare
  • 30 ml ulei de masline
  • o cutie mazare fiarta
  • sofran
  • sare

orez+cu+ciuperci

Mod de preparare reteta Orez cu ciuperci si mazare

  1. Pui la incins uleiul de masline.
  2. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt.
  3. O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana devine usor transparenta, apoi adaugi ciupercile bine scurse.
  4. Lasi la calit, amestecand, pentru inca 2-3 minute. Ciupercile trebuie sa se rumeneasca usor, usor.
  5. Intre timp speli bine orezul si-l scurgi. Il adaugi peste ceapa si ciuperci si-amesteci in el in timp ce se caleste usor inca doua minute.
  6. Adaugi apa de doua ori si jumatate volumul ce a fost ocupat in bol de catre orez. Mai exact daca ai pus un bol cu orez adaugi acum doua boluri si jumatate apa. Omogenizezi, pui capac pe vas si lasi sa fiarba la foc mic, cu capacul usor ferit.
  7. Cand vezi ca apa a scazut si orezul s-a umflat mai adaugi jumatate de bol de apa in care ai diluat sofran, jumatate lingurita vegeta de casa, mazarea clatita sub jet de apa rece si scursa, potrivesti gustul de sare si mai lasi la fiert pentru 2 minute.
  8. Chiar daca lichidul nu s-a absorbit complet opresti focul, pui capac peste oala, o „invelesti” intr-un prosop si o mai lasi 5 minute.
  9. Servesti cald cu muraturi , gogosari, sau o servesti ca si garnitura alaturi de alte preparate.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. ce bine arata Gabitzuuu :*


  2. Ador orezul cu ciuperci.. dar nu m-am gandit sa pun si mazare. O idee ptr data viitoare.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email