Orez cu ciuperci si mazare

Orez cu ciuperci si mazare

O noua reteta de post simpla, rapida, pe care-o poate prepara si-un burlac sau o donşoara care nu are prea mult timp de stat in bucatarie :))

A fost grozav de bun si-asa, cum am servit-o noi, de post 🙂 cu gogosari si conopida; nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi combinat c-o friptura. O s-o repet, cu siguranta.

 

 

orez de post

Ingrediente Orez cu ciuperci si mazare

  • 300 gr orez (un bol)
  • un borcan 400 gr ciuperci fierte, feliate
  • o ceapa alba, mare
  • 30 ml ulei de masline
  • o cutie mazare fiarta
  • sofran
  • sare

orez+cu+ciuperci

Mod de preparare reteta Orez cu ciuperci si mazare

  1. Pui la incins uleiul de masline.
  2. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt.
  3. O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana devine usor transparenta, apoi adaugi ciupercile bine scurse.
  4. Lasi la calit, amestecand, pentru inca 2-3 minute. Ciupercile trebuie sa se rumeneasca usor, usor.
  5. Intre timp speli bine orezul si-l scurgi. Il adaugi peste ceapa si ciuperci si-amesteci in el in timp ce se caleste usor inca doua minute.
  6. Adaugi apa de doua ori si jumatate volumul ce a fost ocupat in bol de catre orez. Mai exact daca ai pus un bol cu orez adaugi acum doua boluri si jumatate apa. Omogenizezi, pui capac pe vas si lasi sa fiarba la foc mic, cu capacul usor ferit.
  7. Cand vezi ca apa a scazut si orezul s-a umflat mai adaugi jumatate de bol de apa in care ai diluat sofran, jumatate lingurita vegeta de casa, mazarea clatita sub jet de apa rece si scursa, potrivesti gustul de sare si mai lasi la fiert pentru 2 minute.
  8. Chiar daca lichidul nu s-a absorbit complet opresti focul, pui capac peste oala, o „invelesti” intr-un prosop si o mai lasi 5 minute.
  9. Servesti cald cu muraturi , gogosari, sau o servesti ca si garnitura alaturi de alte preparate.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. ce bine arata Gabitzuuu :*


  2. Ador orezul cu ciuperci.. dar nu m-am gandit sa pun si mazare. O idee ptr data viitoare.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email