mnb

Orez cu pui si ciuperci

2.47KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Am vazut zilele trecute risotto facut de Antonina, care mi-a facut cu ochiul de la prima “degustare”.
Arata asa de bine (mai bine decat al meu :))) )si reteta era simpla incat am zis ca , maine fac si eu!

Cum n-am avut ieri net ..l-am facut din amintiri si am uitat ca era pusa branza si usturoi (pentru el plang o saptamana:))) ) :D.
Asta nu inseamna ca asta nu a fost grozav de bun, dimpotriva, mi-a placut enorm, insa nu am mai respectat reteta ei.
Si inca ceva :)), la mine-s oameni mai multi la masa :))) si n-am pus orez cat a pus ea :P.

Va mai zic un pacat d-al meu [blush]. Uneori , la orez sau la ciuperci, folosesc cate un cub concentrat de Knorr; nu cumpar alte feluri de condimente de gen, insa orezul facut simplu imi pare atat de fad incat nu ma pot abtine sa nu fac cumva sa am in casa 2-3 cubulete. Si altceva la ce mai pun, este tocanita de ciuperci.
Nu dati tare, pls, ca anul asta cred ca am folosit o singura data :P, pentru ca atunci cand fac orezul cu pui si pun si pulpite si legume orezul isi trage mult gust, dar pieptul de pui e la fel de modest in arome :))) si n-are de unde-i da si orezului.

Am vazut la Maya, facut un “delicat” de casa. Trebuie neaparat sa-l incerc sa nu mai am mustrari de constiinta 😛

Ingrediente
un piept de pui
un borcanel de ciuperci
o cana de orez
un cub knorr legume
ulei de masline
200-300 ml vin alb
o ceapa mare
sare
piper
patrunjel verde

Pieptul de pui il taiem cubulete. Incingem ulei intr-o cratita. Adaugam pieptul de pui.
Punem si ceapa taiata julien si mai lasam 1-2 minute.
Ciupercile le scurgem de apa si le punem peste amestec. Dupa alte 2 minute (timp in care amestecam,trebuie sa fie toate rumenite putin, nu prajite, doar cat sa dea gust) adaugam orezul spalat si scurs.

Daca folositi ciuperci proaspete, lasati-le mai mult , undeva la 10-15 minute.

Mai amestecam 2 minute apoi stingem totul cu vin. Adaugam cubuletul de legume, doua cani cu apa si punem capac.
Dam focul la mic si-l lasam sa fiarba.
Cand orezul e facut “al dente” (adica sa simti ca ii mai trebuie doar putin sa fiarba si lichidul se mai zareste doar putin) potrivesti gustul de sare si piper, pui iute patrunjel tocat, opresti focul si lasi cu capac; el isi mai trage zeama si dupa.

E tare, tare bunutz!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

26 Comments

Leave a Reply

fifteen − fourteen =