Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos

Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint ­čśë

Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, hraneste mai mult de jum─âtate din populatia lumii?
Orezul brun, integral, are calitati superioare celui alb, decorticat. Acesta contine vitaminele B (mai ales B6),vitamina E, magneziu, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc si cupru. De cealalta parte, sardinele sunt un
peste mic, cu beneficii mari pentru organism. Spre deosebire de alti pesti, sardinele pot fi consumate cu tot cu oase, acestea fiind deosebit de bogate in calciu si mai ales fosfor, elemente extrem de importante pentru sanatatea
sistemului osos. Pentru o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, iti recomandam un preparat gustos, simplu de realizat si gata in numai 30 de minute.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 400g orez integral
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa potrivita
– 3 morcovi
– 2 ardei capia
– 150g mazare din conserva
– 1 dovlecel potrivit
– 1 catel de usturoi
– 1 conserva Eva sardine in sos tomat
– 2 frunze de dafin
– sare & piper
Mod de preparare
Orezul se fierbe al dente, incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma. Odata fiert, se scurge de apa si se clateste sub un jet de apa rece. In paralel, se pregatesc legumele, curatate si taiate betigase subtiri, lungi de
aproximativ 5cm.
Ceapa se taie julien, iar usturoiul marunt. Impreuna se pun intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline.

Dupa 2-3 minute se adaug─â restul de legume. Se lasa impreuna aprox 12-15 minute, amestecand din cand in cand. Este important ca legumele sa nu se inmoaie de tot, sa ramana usor crocante.

La final se adauga si sardinele Eva in sos tomat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
In functie de preferinte, orezul se serveste separat sau poate fi adaugat peste legume, caz in care amestecul se pastreaza pe foc pentru alte 5 minute, pana cand acesta se umfla, se rumeneste si este complet uscat.
Reconandare: Adauga 2 frunze de dafin in apa in care fierbi orezul. Acesta va capata o arom─â discreta, dar suficient cat sa se transforme intr-o garnitura simpla, dar savuroasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la┬á Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Humus cu avocado pregatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cautand si citind informatii pe internet despre humus, am aflat ca prepararea lui i-o adevarata poveste si-un sir de incercari si teste pana obtii acel humus perfect,echilibrat, dupa care tanjim oricare dintre noi. Multitudinea de […]

Print Friendly, PDF & Email
Cele mai bune covoare

Cele mai bune covoare

Iar mi-am luat covoare.┬á Si nu ca mi-ar fi trebuit neaparat, dar daca mergi la Chilipirul Zilei si le vezi, e imposibil sa nu ti se lipeasca cel putin unul de mana :)). Cum ai […]

Print Friendly, PDF & Email