Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos

Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉

Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, hraneste mai mult de jumătate din populatia lumii?
Orezul brun, integral, are calitati superioare celui alb, decorticat. Acesta contine vitaminele B (mai ales B6),vitamina E, magneziu, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc si cupru. De cealalta parte, sardinele sunt un
peste mic, cu beneficii mari pentru organism. Spre deosebire de alti pesti, sardinele pot fi consumate cu tot cu oase, acestea fiind deosebit de bogate in calciu si mai ales fosfor, elemente extrem de importante pentru sanatatea
sistemului osos. Pentru o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, iti recomandam un preparat gustos, simplu de realizat si gata in numai 30 de minute.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 400g orez integral
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa potrivita
– 3 morcovi
– 2 ardei capia
– 150g mazare din conserva
– 1 dovlecel potrivit
– 1 catel de usturoi
– 1 conserva Eva sardine in sos tomat
– 2 frunze de dafin
– sare & piper
Mod de preparare
Orezul se fierbe al dente, incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma. Odata fiert, se scurge de apa si se clateste sub un jet de apa rece. In paralel, se pregatesc legumele, curatate si taiate betigase subtiri, lungi de
aproximativ 5cm.
Ceapa se taie julien, iar usturoiul marunt. Impreuna se pun intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline.

Dupa 2-3 minute se adaugă restul de legume. Se lasa impreuna aprox 12-15 minute, amestecand din cand in cand. Este important ca legumele sa nu se inmoaie de tot, sa ramana usor crocante.

La final se adauga si sardinele Eva in sos tomat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
In functie de preferinte, orezul se serveste separat sau poate fi adaugat peste legume, caz in care amestecul se pastreaza pe foc pentru alte 5 minute, pana cand acesta se umfla, se rumeneste si este complet uscat.
Reconandare: Adauga 2 frunze de dafin in apa in care fierbi orezul. Acesta va capata o aromă discreta, dar suficient cat sa se transforme intr-o garnitura simpla, dar savuroasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Print Friendly, PDF & Email