Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos

Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉

Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, hraneste mai mult de jumătate din populatia lumii?
Orezul brun, integral, are calitati superioare celui alb, decorticat. Acesta contine vitaminele B (mai ales B6),vitamina E, magneziu, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc si cupru. De cealalta parte, sardinele sunt un
peste mic, cu beneficii mari pentru organism. Spre deosebire de alti pesti, sardinele pot fi consumate cu tot cu oase, acestea fiind deosebit de bogate in calciu si mai ales fosfor, elemente extrem de importante pentru sanatatea
sistemului osos. Pentru o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamine, iti recomandam un preparat gustos, simplu de realizat si gata in numai 30 de minute.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 400g orez integral
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa potrivita
– 3 morcovi
– 2 ardei capia
– 150g mazare din conserva
– 1 dovlecel potrivit
– 1 catel de usturoi
– 1 conserva Eva sardine in sos tomat
– 2 frunze de dafin
– sare & piper
Mod de preparare
Orezul se fierbe al dente, incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma. Odata fiert, se scurge de apa si se clateste sub un jet de apa rece. In paralel, se pregatesc legumele, curatate si taiate betigase subtiri, lungi de
aproximativ 5cm.
Ceapa se taie julien, iar usturoiul marunt. Impreuna se pun intr-o tigaie antiaderenta, cu putin ulei de masline.

Dupa 2-3 minute se adaugă restul de legume. Se lasa impreuna aprox 12-15 minute, amestecand din cand in cand. Este important ca legumele sa nu se inmoaie de tot, sa ramana usor crocante.

La final se adauga si sardinele Eva in sos tomat si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
In functie de preferinte, orezul se serveste separat sau poate fi adaugat peste legume, caz in care amestecul se pastreaza pe foc pentru alte 5 minute, pana cand acesta se umfla, se rumeneste si este complet uscat.
Reconandare: Adauga 2 frunze de dafin in apa in care fierbi orezul. Acesta va capata o aromă discreta, dar suficient cat sa se transforme intr-o garnitura simpla, dar savuroasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Milkshake cu bunatati de la Sano Vita

Milkshake cu bunatati de la Sano Vita

Cand esti copil, nu prea-ti pregatesti tu micul dejun, e mama aproape ;),  dar cand ai la indemana ingrediente si aparatura simplu de folosit de catre oricine, te bucuri sa-ti pregatesti singur bunatati in bucatarie. […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
????????????????????????????????????

Când oferi cu inima, de fapt primești

Joi, 24 Mai 2018, reprezentanții companiei Podravka România alături de jurnaliști-bloggeri s-au implicat în pregătirea mesei de prânz asigurate de Complexul de Servicii Sociale Ominis din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială a Municipiului București. […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email