Ostropel de pui

Ostropel de pui

Daca faci reteta asta de ostropel o sa ma pomenesti si-o sa-ti lingi si degetele! :)))
Simpla, simpla! Atat de bine merge calda,cu mamaliguta!
11952988_848761145239422_1217823533284501590_n

Ingrediente

  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit’ puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde

[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.

[/preparare]

DSC_0976a

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Nu ma omora … ma faci sa merg dupa pui si sa fac si io 🙂

  2. Duță Lucica says:

    Bună ziua! Daca nu am sos de soia, ce pot pune? Am văzut că la multe retete folositi acest sos. Va rog sa mi răspundeți. Mulțumesc!


    • Buna seara!
      Il puteti omite fara probleme! Sosul de soia are un gust aparte, e atat sarat cat si dulce intr-o combinatie pe care n-as putea s-o explic.
      Daca ar fi sa inlocuiesc cu ceva ar fi un strop de sare , un strop de zahar (caramelizat) si putina boia, dar cum reteta de fata le are pe toate, plus alte condimente, sincer nu are cum sa modifice lipsa lui gustul final.


    • Condimentati copanelele doar cu putina sare si piper si in rest procedati cum am scris mai departe. Sa-mi scrieti cum v-a iesit 🙂


    • Iar pe viitor, sa stiti ca eu cumpar cel mai ieftin sos de soia, de la Maxim’s. Costa vreo 4 lei.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email