Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui

Daca faci reteta asta de ostropel de pui o sa ma pomenesti si-o sa-ti lingi si degetele! :)))
Simpla, simpla! Atat de bine merge calda,cu mamaliguta!

Ingrediente

  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit, puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.

O alta reteta buna cu pui aici

Ostropel de pui

Ostropel de pui

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Nu ma omora … ma faci sa merg dupa pui si sa fac si io 🙂

  2. Duță Lucica says:

    Bună ziua! Daca nu am sos de soia, ce pot pune? Am văzut că la multe retete folositi acest sos. Va rog sa mi răspundeți. Mulțumesc!


    • Buna seara!
      Il puteti omite fara probleme! Sosul de soia are un gust aparte, e atat sarat cat si dulce intr-o combinatie pe care n-as putea s-o explic.
      Daca ar fi sa inlocuiesc cu ceva ar fi un strop de sare , un strop de zahar (caramelizat) si putina boia, dar cum reteta de fata le are pe toate, plus alte condimente, sincer nu are cum sa modifice lipsa lui gustul final.


    • Condimentati copanelele doar cu putina sare si piper si in rest procedati cum am scris mai departe. Sa-mi scrieti cum v-a iesit 🙂


    • Iar pe viitor, sa stiti ca eu cumpar cel mai ieftin sos de soia, de la Maxim’s. Costa vreo 4 lei.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pastai cu smantana si usturoi

Pastai cu smantana si usturoi

Cautam o reteta de pastai cu smantana pe net, insa niciuna nu arata EXACT cum voiam eu sa arate :)) Asa ca m-am gandit sa le pregatesc exact cum pregatesc ardeii copti cu smantana. Si […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email