zurli

oua-panirat2

oua-panirat2

Oua panirat

Cel mai dificil imi e uneori sa aleg micul dejun. Parca ma satur sa „rulez” aceleasi feluri rapide. De aceea atunci cand am vazut acesre oua panirat  la Mimmi, am asteptat sa vina duminica, sa fim toti acasa, sa-l pot prepara. E delicios, desi cam migalos pentru a fi preparat duminica dimineata 😀

oua-panirat

oua-panirat

Ingrediente Oua Panirat

  • 5 oua + 2
  • o conserva de ton
  • patrunjel
  • pesmet
  • sare
  • unt
  • zeama de lamaie

Mod de preparare reteta Oua panirat

  1. Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam.
  2. Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile.
  3. Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
  4. Umplem jumatatile de ou cu amestecul obtinut si unim cate doua jumatati.
  5. Batem 2 oua cu sare si piper.
  6. Trecem ouale umplute prin faina, apoi prin amestecul de oua batute iar la final prin pesmet.
  7. Le plonjam intr-o tigaie in care am incins ulei si le rumenim frumos.
  8. Din umplutura ramasa am facut doua chiftelute, modeland doua mingiute pe care le-am aplatizat si le-am trecut prin faina si ou batut.

oua-panirat

oua-panirat

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cred ca nu pot fi decat delicioase!!! Dar tot nu le-as face duminica dimineata! 🙂


  2. Ii putin de lucru pe ele, dar dupa ce le-am pregatit ne putem „infrupta” cu un mic dejun foarte delicios:P
    Te pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Vol au vent cu salata de ciuperci

Vol au vent cu salata de ciuperci

Uneori, cand la aperitive vrei chestii mai dragalase si mai finute, ai vrea sa iesi din banalul feliatului mezelurilor cumparate si-al branzeturilor, si confectionezi preparate pe cat de simple, pe-atat de efect si de gustoase. […]

Print Friendly, PDF & Email
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Print Friendly, PDF & Email