oua-panirat2

oua-panirat2

Oua panirat

Cel mai dificil imi e uneori sa aleg micul dejun. Parca ma satur sa „rulez” aceleasi feluri rapide. De aceea atunci cand am vazut acesre oua panirat  la Mimmi, am asteptat sa vina duminica, sa fim toti acasa, sa-l pot prepara. E delicios, desi cam migalos pentru a fi preparat duminica dimineata 😀

oua-panirat

oua-panirat

Ingrediente Oua Panirat

  • 5 oua + 2
  • o conserva de ton
  • patrunjel
  • pesmet
  • sare
  • unt
  • zeama de lamaie

Mod de preparare reteta Oua panirat

Conde
  1. Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam.
  2. Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile.
  3. Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
  4. Umplem jumatatile de ou cu amestecul obtinut si unim cate doua jumatati.
  5. Batem 2 oua cu sare si piper.
  6. Trecem ouale umplute prin faina, apoi prin amestecul de oua batute iar la final prin pesmet.
  7. Le plonjam intr-o tigaie in care am incins ulei si le rumenim frumos.
  8. Din umplutura ramasa am facut doua chiftelute, modeland doua mingiute pe care le-am aplatizat si le-am trecut prin faina si ou batut.

oua-panirat

oua-panirat

 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cred ca nu pot fi decat delicioase!!! Dar tot nu le-as face duminica dimineata! 🙂


  2. Ii putin de lucru pe ele, dar dupa ce le-am pregatit ne putem „infrupta” cu un mic dejun foarte delicios:P
    Te pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]