oua-panirat2

oua-panirat2

Oua panirat

Cel mai dificil imi e uneori sa aleg micul dejun. Parca ma satur sa „rulez” aceleasi feluri rapide. De aceea atunci cand am vazut acesre oua panirat  la Mimmi, am asteptat sa vina duminica, sa fim toti acasa, sa-l pot prepara. E delicios, desi cam migalos pentru a fi preparat duminica dimineata 😀

oua-panirat

oua-panirat

Ingrediente Oua Panirat

  • 5 oua + 2
  • o conserva de ton
  • patrunjel
  • pesmet
  • sare
  • unt
  • zeama de lamaie

Mod de preparare reteta Oua panirat

  1. Punem ouale la fiert. Le lasam minim 10 minute, le scoatem in apa rece apoi le curatam.
  2. Taiem ouale in doua pe lungime si scoate intr-un bol galbenusurile.
  3. Strecuram tonul, il amestecam cu galbenusurile , putin unt, patrunjel tocat, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
  4. Umplem jumatatile de ou cu amestecul obtinut si unim cate doua jumatati.
  5. Batem 2 oua cu sare si piper.
  6. Trecem ouale umplute prin faina, apoi prin amestecul de oua batute iar la final prin pesmet.
  7. Le plonjam intr-o tigaie in care am incins ulei si le rumenim frumos.
  8. Din umplutura ramasa am facut doua chiftelute, modeland doua mingiute pe care le-am aplatizat si le-am trecut prin faina si ou batut.

oua-panirat

oua-panirat

 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Cred ca nu pot fi decat delicioase!!! Dar tot nu le-as face duminica dimineata! 🙂


  2. Ii putin de lucru pe ele, dar dupa ce le-am pregatit ne putem „infrupta” cu un mic dejun foarte delicios:P
    Te pup

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]