Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀

In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de ouale rosii de la Paste, mai preparam cate un platouas cand se terminau 😉

Nu va pot da cantitati exacte, depinde cate oua vreti sa faceti, va dau doar ingredientele si ideea 😉

Ingrediente oua umplute, in sos

  • oua
  • pate de porc
  • mascarpone
  • mustar
  • sare
  • piper
  • smantana (mai groasa)
  • iaurt
  • boia de ardei dulce
  • codite de ceapa verde

 

Mod de preparare Oua umplute, in sos

Pregatiti un vas cu apa, pe care-l puneti la fiert. Adaugati o lingura de otet in apa. Cand da in clocot puneti ouale spalate si le lasati la fiert pentru 15 minute.

Scurgeti apoi apa si turnati deasupra apa rece. Lasati la racit apoi decojiti cu grija.

Cu un cutit subtire taiati ouale in doua parti egale. Scoateti usor galbenusul si il puneti intr-un bol. Il pasati bine cu furculita.

Puneti peste galbenusuri, in parti egale, mascarpone si pate. Adaugati si o lingurita de mustar, sare si piper dupa gust. Pasati totul cu un blender. In cazul in care compozitia e prea tare/uscata , adaugati putina smantana, pana obtineti consistenta potrivita pentru umplut albusurile.

Umpleti jumatatile de albusuri cu pasta obtinuta si le asezati cu umplutura in jos pe un platou.

Pregatiti intr-un vas sosul amestecand in parti egale smantana si iaurt. Condimentati cu sare si nucsoara apoi turnati peste oua.

Presarati boia si codite de ceapa, tocate, apoi pastrati la rece si consumati cu moderatie.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]