Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀

In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de ouale rosii de la Paste, mai preparam cate un platouas cand se terminau 😉

Nu va pot da cantitati exacte, depinde cate oua vreti sa faceti, va dau doar ingredientele si ideea 😉

Ingrediente oua umplute, in sos

  • oua
  • pate de porc
  • mascarpone
  • mustar
  • sare
  • piper
  • smantana (mai groasa)
  • iaurt
  • boia de ardei dulce
  • codite de ceapa verde

 

Mod de preparare Oua umplute, in sos

Pregatiti un vas cu apa, pe care-l puneti la fiert. Adaugati o lingura de otet in apa. Cand da in clocot puneti ouale spalate si le lasati la fiert pentru 15 minute.

Scurgeti apoi apa si turnati deasupra apa rece. Lasati la racit apoi decojiti cu grija.

Cu un cutit subtire taiati ouale in doua parti egale. Scoateti usor galbenusul si il puneti intr-un bol. Il pasati bine cu furculita.

Puneti peste galbenusuri, in parti egale, mascarpone si pate. Adaugati si o lingurita de mustar, sare si piper dupa gust. Pasati totul cu un blender. In cazul in care compozitia e prea tare/uscata , adaugati putina smantana, pana obtineti consistenta potrivita pentru umplut albusurile.

Umpleti jumatatile de albusuri cu pasta obtinuta si le asezati cu umplutura in jos pe un platou.

Pregatiti intr-un vas sosul amestecand in parti egale smantana si iaurt. Condimentati cu sare si nucsoara apoi turnati peste oua.

Presarati boia si codite de ceapa, tocate, apoi pastrati la rece si consumati cu moderatie.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email