oua-umplute

oua-umplute

Oua umplute

Ai prea multe oua ramase de la Paste, prea multe oua in casa, sau doar vrei un aperitiv simplu de pregatit ? Iti dau eu o idee 😛

Este o reteta clasica de oua umplute. Copiilor le-a placut foarte mult.

Puteti folosi imaginatia sa le ornati cum doriti si sa le umpleti dupa gusturile voastre.

Se pot umple cu pate, cu diverse salate de legume, cu piept de pui sau cu branzeturi. O sa revin si cu alte variante.

oua-umplute

oua-umplute

Ingrediente oua umplute

 

  • 6 oua fierte tari
  • 100 gr mascarpone (poti folosi si branza de vaci, dulce)
  • 80 gr smantana
  • 100 gr maioneza
  • cozi de ceapa verde

Sos pentru oua umplute (optional)

  • 50 gr maioneza
  • 50 gr smantana grasa
  • 50 gr iaurt
  • marar verde
  • sare
  • piper
oua-umplute

oua-umplute

Directions

  1. Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase.
  2. Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale.
  3. Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu smantana. Am bagat blenderul si am pasat pana la omogenizare
  4. Am adaugat mascarpone, maioneza, codite de ceapa verde, tocate,  si am omogenizat amestecand usor cu o lingura (puteti baga blenderul dar numai cateva secunde, riscati altfel sa taiati amestecul sau sa devina prea moale)
  5. Asezati jumatatile de albusuri fierte in boluri, peste sos.
  6. Cu un posh sau cu o lingurita distribuiti, in mod egal in fiecare, amestecul de galbenusuri.
  7. Lasati la rece pentru cel putin o ora.

oua-umplute

oua-umplute

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi place mult crema, e asa de fina si de pastelata 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email