pandispan-cu-afine.2

pandispan-cu-afine.2

Pandispan cu afine

Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.

Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))) )

pandispan-cu-afine

pandispan-cu-afine

Ingrediente

  • 4 oua
  • 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr afine
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita zeama lamaie

nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.

pandispan-cu-afine.2

pandispan-cu-afine.2

Mod de preparare pandispan cu afine.

Conde

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine „scai”:))) de paletele mixerului.

Preincalzeste cuptorul!

Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.

Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.

Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.

pandispan-cu-afine

pandispan-cu-afine

 

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii

  1. Geanina Ciobanu says:

    Tare bun !!!


  2. Pe gustul meu cu siguranta, chiar daca eu pun ceva mai multa lamaie!


  3. Imi place foarte mult. Este genul meu de desert. Pup!

  4. merisor says:

    Moaaaa, cum poate arata! Excelent!!!!


  5. Mmm.. cum arata!!! Salivez de mor :))


  6. O bunatate! As putea manca asa ceva in fiecare zi 🙂


  7. de acum, daca stiu ca il lasi pe masa, ma servesc si eu :)))
    arata mai rau ca o ispita… :)))


  8. Arata absolut delicios! Am facut inundatie in casa can l-am vazut


  9. Cat de bine arata!!Inghit in sec!


  10. ce pufosenie, arata tare bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]