zurli

Pandispan cu crema de frisca

Pandispan cu crema de frisca

Pandispan

4 oua
un pahar faina
un pahar zahar
4 linguri ulei
2 linguri cacao
un varf cutit sare

Crema
200 gr unt
200 ml frisca
100 gr zahar pudra
o esenta vanilie
un varf cutit sare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma adaugand zaharul treptat si mixam pana la diluarea completa a cristalelor.
Adaugam usor galbenusurile apoi faina in ploaie, cacaua , praful de sare si uleiul la sfarsit.

Coacem la foc mic, intr-o forma tapetata cu ulei si faina (faina doar pe fundul formei), pt aprox 35-40 min.

Mixam frisca.
Untul la temperatura camerei il taiem cubulete, il mixam spuma impreuna cu zaharul si apoi incorporam lingura cu lingura frisca.
La final adaugam esenta.

Cand s-a racit blatul il taiem si umplem cu crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. :))))miha, a lu’ lady diana:)))))


  2. Alina, da’ mai, bun e,:))))))


  3. Ii mai lipseste o lumanare la cap:)))))))))


  4. Mvai fata.
    Nu vorbi prostii !
    Eu credeam ca ai avut forma tip capitza.:)))
    Si ce ?Conteaza forma sau continutul ?
    De cand am lipit frittata de tavan,pe mine nu ma mai mira nimic.:)


  5. loooooooooool, forma tip capitza=))))))))

    DAAA, FRITTATA LA TAVAN :))))))

  6. Anonymous says:

    Super fein. Imi place mult…

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email