Pandispan

Pandispan

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu „chec”-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza „tzepi” atunci cand o atingi.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.
Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.
Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.
Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

Tipsuri

  • 1unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.
  • 2de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.
  • 3tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat „cu burta” 😀

 

 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Ce pufosenie apetisanta!!…


  2. Buuuuuuuuuuuun rău! Vreau şi eu.


  3. Felis, multumesc. Zi frumoasa sa ai.
    Ionixuuu, ce usor se face si repede. Eu cred ca fac si azi. Pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]