Pandispan

Pandispan

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu „chec”-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza „tzepi” atunci cand o atingi.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.
Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.
Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.
Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

Tipsuri

  • 1unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.
  • 2de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.
  • 3tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat „cu burta” 😀

 

 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Ce pufosenie apetisanta!!…


  2. Buuuuuuuuuuuun rău! Vreau şi eu.


  3. Felis, multumesc. Zi frumoasa sa ai.
    Ionixuuu, ce usor se face si repede. Eu cred ca fac si azi. Pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]