zurli

Pandispan

Pandispan

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu „chec”-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

Ingrediente

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza „tzepi” atunci cand o atingi.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.
Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.
Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.
Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

Tipsuri

  • 1unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.
  • 2de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.
  • 3tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat „cu burta” 😀

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Ce pufosenie apetisanta!!…


  2. Buuuuuuuuuuuun rău! Vreau şi eu.


  3. Felis, multumesc. Zi frumoasa sa ai.
    Ionixuuu, ce usor se face si repede. Eu cred ca fac si azi. Pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email