Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină

capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ma multumesc cu sosul daca altceva nu mai e!Capsunile sunt preferatele mele!Pupici!


  2. Delicioasa, iar prezentarea ca de obicei de exceptie !
    Te invit cu drag la provocarea dulce romanie a carei gazda sunt in luna februarie. Poop !


  3. Delicioasa cu siguranta!!!


  4. Mmm, tare delicioasa!!!Ador jeleul de capsuni!Pup!


  5. Minunata!!!pup duminica frumoasa iti doresc!!


  6. O prezentare de nota 10, ca de obicei! Cat despre gust… as cere o portie ca sa fiu convinsa pe deplin ca-i delicioasa! 🙂


  7. Draga mea,m-ai lovit unde ma doare cu acest dulce care e preferatul meu;
    este super delicios!!!
    te pup de noapte buna!


  8. Ce dragute sunt! si gustoase, as servi cu siguranta una 🙂 O saptamana frumoasa sa ai!


  9. Arata delicios! Merge si cu dulceata de capsuni?


  10. Gaby, mie panna cotta imi place de mor, e si usor de facut si e si de efect, iar pozele tale sunt foarte reusite 🙂 Mi-ai facut pofta, cred ca o sa merg pe varianta cu lamaie de data asta, poate o fac chiar zilele care vin. Si… apropo, ma declar incantata de cunostinta, Corina imi zic cei care nu ma numesc Iepure/Iepuras/Bunny sau altele de genul asta 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]