zurli

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină

capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ma multumesc cu sosul daca altceva nu mai e!Capsunile sunt preferatele mele!Pupici!


  2. Delicioasa, iar prezentarea ca de obicei de exceptie !
    Te invit cu drag la provocarea dulce romanie a carei gazda sunt in luna februarie. Poop !


  3. Delicioasa cu siguranta!!!


  4. Mmm, tare delicioasa!!!Ador jeleul de capsuni!Pup!


  5. Minunata!!!pup duminica frumoasa iti doresc!!


  6. O prezentare de nota 10, ca de obicei! Cat despre gust… as cere o portie ca sa fiu convinsa pe deplin ca-i delicioasa! 🙂


  7. Draga mea,m-ai lovit unde ma doare cu acest dulce care e preferatul meu;
    este super delicios!!!
    te pup de noapte buna!


  8. Ce dragute sunt! si gustoase, as servi cu siguranta una 🙂 O saptamana frumoasa sa ai!


  9. Arata delicios! Merge si cu dulceata de capsuni?


  10. Gaby, mie panna cotta imi place de mor, e si usor de facut si e si de efect, iar pozele tale sunt foarte reusite 🙂 Mi-ai facut pofta, cred ca o sa merg pe varianta cu lamaie de data asta, poate o fac chiar zilele care vin. Si… apropo, ma declar incantata de cunostinta, Corina imi zic cei care nu ma numesc Iepure/Iepuras/Bunny sau altele de genul asta 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email