Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină

capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ma multumesc cu sosul daca altceva nu mai e!Capsunile sunt preferatele mele!Pupici!


  2. Delicioasa, iar prezentarea ca de obicei de exceptie !
    Te invit cu drag la provocarea dulce romanie a carei gazda sunt in luna februarie. Poop !


  3. Delicioasa cu siguranta!!!


  4. Mmm, tare delicioasa!!!Ador jeleul de capsuni!Pup!


  5. Minunata!!!pup duminica frumoasa iti doresc!!


  6. O prezentare de nota 10, ca de obicei! Cat despre gust… as cere o portie ca sa fiu convinsa pe deplin ca-i delicioasa! 🙂


  7. Draga mea,m-ai lovit unde ma doare cu acest dulce care e preferatul meu;
    este super delicios!!!
    te pup de noapte buna!


  8. Ce dragute sunt! si gustoase, as servi cu siguranta una 🙂 O saptamana frumoasa sa ai!


  9. Arata delicios! Merge si cu dulceata de capsuni?


  10. Gaby, mie panna cotta imi place de mor, e si usor de facut si e si de efect, iar pozele tale sunt foarte reusite 🙂 Mi-ai facut pofta, cred ca o sa merg pe varianta cu lamaie de data asta, poate o fac chiar zilele care vin. Si… apropo, ma declar incantata de cunostinta, Corina imi zic cei care nu ma numesc Iepure/Iepuras/Bunny sau altele de genul asta 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci? Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie […]

Print Friendly, PDF & Email
Friptura de porc cu sos

Friptura de porc cu sos

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc cu sos […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata! Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂   Ingrediente reteta clatite de post […]

Print Friendly, PDF & Email