Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină

capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

14 Comentarii


  1. Ma multumesc cu sosul daca altceva nu mai e!Capsunile sunt preferatele mele!Pupici!


  2. Delicioasa, iar prezentarea ca de obicei de exceptie !
    Te invit cu drag la provocarea dulce romanie a carei gazda sunt in luna februarie. Poop !


  3. Delicioasa cu siguranta!!!


  4. Mmm, tare delicioasa!!!Ador jeleul de capsuni!Pup!


  5. Minunata!!!pup duminica frumoasa iti doresc!!


  6. O prezentare de nota 10, ca de obicei! Cat despre gust… as cere o portie ca sa fiu convinsa pe deplin ca-i delicioasa! 🙂


  7. Draga mea,m-ai lovit unde ma doare cu acest dulce care e preferatul meu;
    este super delicios!!!
    te pup de noapte buna!


  8. Ce dragute sunt! si gustoase, as servi cu siguranta una 🙂 O saptamana frumoasa sa ai!


  9. Arata delicios! Merge si cu dulceata de capsuni?


  10. Gaby, mie panna cotta imi place de mor, e si usor de facut si e si de efect, iar pozele tale sunt foarte reusite 🙂 Mi-ai facut pofta, cred ca o sa merg pe varianta cu lamaie de data asta, poate o fac chiar zilele care vin. Si… apropo, ma declar incantata de cunostinta, Corina imi zic cei care nu ma numesc Iepure/Iepuras/Bunny sau altele de genul asta 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]