mnb

Panna cotta de vanilie cu sos de capsune

2.07KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
150 ml frişcă îndulcită
250 ml lapte
3 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
12 gr gelatină

capşuni şi miere pentru sos

Mod de preparare.
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.
Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.
Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!)
Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă.
Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.
Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme.
Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

14 Comments

Leave a Reply

fifteen − 14 =