Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti

Cred c-am mai povestit si-n alte randuri, ca eram acu’ multi ani in Vama Veche, unde am stat vreo doua saptamani (avea sotul o lucrare acolo) si-mi era dor rau de tot de-un desert facut de mama. Intr-o buna zi, nenea ce ne gatea ne-a promis ca ne face la cina papanasi. N-aveti idee ce incantate au fost papilele mele doar la gandul ca se vor infrupta cu asa ceva 🙂 Dezamagire totala. Aranjati frumos in farfurii, cu topping de dulceata si smantana, au sosit si papanasii promisi. Am exclamat trista rau – astia nu-s papanasi! astea-s gogosi! 🙁 Dar de fapt m-am lamurit mai tarziu cum ca noi moldovenii facem papanasii cu mult diferit fata de alte zone ale tarii. La noi aluatul pentru papanasi moldovenesti e molicel, abia-l poti invarti in tigaie, nici vorba de gaurele pe mijloc sau alte brizbrizuri :D, si sunt rumeni, nu aurii. Daca nu i-am praji suficient, predominand branza in compozitie, ar fi cruzi :); dar sunt MINUNATI! cei mai buni papanasi din toata tara :))

Miha stie ;;) :))) papanasi-moldovenesti

Ingrediente Papanasi Moldovenesti

Conde
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocale
  • putina sare

papanasi-moldovenesti-2

Mod de preparare Papanasi Moldovenesti

  1. Intr-un bol amesteca bine toate ingredientele.
  2. Lasa bolul la rece pentru 10 minute.
  3. Cu mana „infainata” ia din compozitie si formeaza papanasi pe care-i prajesti bine pe ambele parti. Intarce-i cu ajutorul unei linguri.
  4. Scoate-i intr-un bol in care ai pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Serveste-i cu smantana peste care presari zahar tos.
 

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Pingback: Papanasi cu smantana si ciocolata


  2. Sunt indragostita iremediabil de papanasi.. dar de aia aurii si cu gaura, ca la noi asa sunt, desi cica le zice moldovenesti! Si zici ca-s buni si astia?! Mmm.. i-a sa-i incerc eu odata.. 😛


  3. Exact asa ii facea si bunica mea….ce amintiri frumoase mi-ai rascolit!! Nu mai zic nimic de pofte….


  4. Fooarte buni ! culmea, si eu am facut ieri, tot fripti in ulei si pana m-am invartit nu am mai avut ce poza !
    te pup


  5. eu sunt din transilvania dar cei mai buni papanasi sunt in moldova aia prajiti
    ffffff buni

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]