Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti

Cred c-am mai povestit si-n alte randuri, ca eram acu’ multi ani in Vama Veche, unde am stat vreo doua saptamani (avea sotul o lucrare acolo) si-mi era dor rau de tot de-un desert facut de mama. Intr-o buna zi, nenea ce ne gatea ne-a promis ca ne face la cina papanasi. N-aveti idee ce incantate au fost papilele mele doar la gandul ca se vor infrupta cu asa ceva 🙂 Dezamagire totala. Aranjati frumos in farfurii, cu topping de dulceata si smantana, au sosit si papanasii promisi. Am exclamat trista rau – astia nu-s papanasi! astea-s gogosi! 🙁 Dar de fapt m-am lamurit mai tarziu cum ca noi moldovenii facem papanasii cu mult diferit fata de alte zone ale tarii. La noi aluatul pentru papanasi moldovenesti e molicel, abia-l poti invarti in tigaie, nici vorba de gaurele pe mijloc sau alte brizbrizuri :D, si sunt rumeni, nu aurii. Daca nu i-am praji suficient, predominand branza in compozitie, ar fi cruzi :); dar sunt MINUNATI! cei mai buni papanasi din toata tara :))

Miha stie ;;) :))) papanasi-moldovenesti

Ingrediente Papanasi Moldovenesti

  • 500 gr branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocale
  • putina sare

papanasi-moldovenesti-2

Mod de preparare Papanasi Moldovenesti

  1. Intr-un bol amesteca bine toate ingredientele.
  2. Lasa bolul la rece pentru 10 minute.
  3. Cu mana „infainata” ia din compozitie si formeaza papanasi pe care-i prajesti bine pe ambele parti. Intarce-i cu ajutorul unei linguri.
  4. Scoate-i intr-un bol in care ai pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.
  5. Serveste-i cu smantana peste care presari zahar tos.
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Pingback: Papanasi cu smantana si ciocolata


  2. Sunt indragostita iremediabil de papanasi.. dar de aia aurii si cu gaura, ca la noi asa sunt, desi cica le zice moldovenesti! Si zici ca-s buni si astia?! Mmm.. i-a sa-i incerc eu odata.. 😛


  3. Exact asa ii facea si bunica mea….ce amintiri frumoase mi-ai rascolit!! Nu mai zic nimic de pofte….


  4. Fooarte buni ! culmea, si eu am facut ieri, tot fripti in ulei si pana m-am invartit nu am mai avut ce poza !
    te pup


  5. eu sunt din transilvania dar cei mai buni papanasi sunt in moldova aia prajiti
    ffffff buni

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]