zurli

Parfe de ciocolata si Nesquik

Parfe de ciocolata si Nesquik

1.

  • 100 GR ciocolata cu lapte
  • 50 gr frisca
  • o lingura unt

2.

  • 450 gr frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • zahar vanilat
  • 200 gr lapte
  • 80 gr nesquik
  • 20 gr cacao

Pt primul strat
-pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul.

Pentru al doilea strat.
Mixeaza bine frisca.
Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu.
Cand s-a ingrosat usor adauga galbenusurile batute, Nesquik-ul si cacaua.
Amesteca repede si adauga ciocolata tocata si amesteca inca un minut pe foc apoi opreste focul si continua amestecarea pana la topirea ciocolatei.
Lasa sa se raceasca complet si cu o lingura mare, amesteca cu frisca batuta, usor , usor pana incorporezi tot amestecul de ciocolata.

Toarna peste stratul de ciocolata din forma (care deja e intarit), niveleaza frumos si baga la congelator.
Lasa peste noapte si a doua zi introdu forma pt 20 sec in apa calda apoi pune deasupra formei o farfurie si cu o miscare ferma rastoarna inghetata.
Feliaza si papa.
Sa descriu cat de bun e?
Mai bine va faceti 😛

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. mmmce bunatate ai facut…mai este ? vin si eu la o felita…promit ca nu pap mult 😀


  2. Iar ai facut bunaciuni si poze frumoase.
    Zile minunate la acest sfarsit de saptamana!


  3. Mai este , Nati.
    Da’ mica iti pun, da?:)))
    Week-end frumos, pupici.


  4. Medi, la toti ne-a placut.
    Banuiesc ca nu ti-ar displace nici tie:D :)))


  5. Mmm nu trebuie sa descrii nimic ca se vede din poze:))
    Si eu am sa fac,,..
    Pupici

  6. Anonymous says:

    Ai facut asa ceva si nu m-ai strigat?Nu pot sa cred….


  7. Si..cam pana unde ar fi trebuit sa strig?:D:)))


  8. Bianca,pup si eu si multumesc. Sa faci ca tare-i bun.

  9. Anonymous says:

    Mega Klasse. Compliment

    Un Prieten


  10. Hmmm, ce bine arata… mai este sau a disparut tot… Pupici si servesc o feliuta virtuala, ca-i prea ochioasa…


  11. Prietene, multumesc mult.
    Duminica frumoasa.


  12. Daniela, mai este putin si am facut azi unul cu gem de capsuni, afine si lamaie.
    Nu mai cumpar never inghetata.
    Pupici, duminica linistita.


  13. Gabytza trimite si la mine prin fan curier….!


  14. nuuuuu mai zi nimicutzaaa!!!!!!!….ca deja esti o nesuferita !!!!!!……chiar asa….papi atatea chestii….ssiiiii,,,,,,,FARA MINEEEE!!!!!!!!!..da eu …..????mi curg baleleeeee…ssiiiii….gataaaaa….bineeee…lasaca ma fac eu maree…!!!vezi tuuu..!!!pupici.si sper ca nu te ai speriat!!!


  15. :)))))
    nu, chiar am ras :)))
    sarumana pt apreciere!!

    Anto, cum sa fie curierul, tinerel?:)))


  16. As zice si io ceva,dar mai bine nu zic nimic :))))
    Faina treaba

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese

Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese

Nu ma pot declara un fan al inghetatei, rareori servesc asa ceva la desert, dar cand piticul ma roaga – mama, faci inghetataaaa? :))), pot eu refuza? Pornind de la o reteta de baza vazuta […]

Print Friendly, PDF & Email
Cupola de inghetata cu fructe si bezea

Cupola de inghetata cu fructe si bezea

Tort de inghetata. Baked Alaska

Print Friendly, PDF & Email
baked-alaska

New Baked Alaska

Azi, doua :)), nu una. Si „colorate” de MINE! :))Sa nu mai zica Cezar ca e meritul lui :))))) Nu i-am facut poze bune dar ..si ce daca :)))) Asta e cu inghetata de vanilie […]

Print Friendly, PDF & Email
sorbet

Sorbet de caise

14 caise 100 ml vin spumant o cana zahar 100 ml apa 2 albusuri+ 2 linguri zahar zeama de la jumatate de lamaie Spalati bine caisele. Curatati-le de samburi. Le puneti intr-un vas curat, bagati […]

Print Friendly, PDF & Email