Parjoale a la Chisinau

Parjoale a la Chisinau

“Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti. ” – aşa îşi începea Anişoara postarea despre părjoale (chiftele) care mi-a făcut o poftăăăă, de zile mari.

Ingrediente

  • 700-800 gr carne tocata de porc
  • 2-3 ouă
  • 50 gr unt topit
  • sare, piper
  • ulei
  • tigaie grill

In plus

  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri lapte
  • sare şi piper

Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând cu palmele de multe ori compoziţia , aceasta va căpăta o consistenţă legată.
Cu mâinile umede luaţi din compoziţie bile de carne pe care le aplatizaţi obţinând pârjoale cu o grosime de 1,5 -2 cm pe care le aşezaţi pe o tavă şi le daţi la rece pentru cel puţin o oră.
Bate  ouăle rămase cu sare şi piper, adaugă făina şi lapte şi omogenizează bine să nu fie cocoloaşe.
Incinge tigaia grill, pune puţin ulei.
Trece pârjoalele prin compoziţia de ou şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Păstrează-le la cald până termini de prăjit toate pârjoalele apoi pune-le într-un vas termorezistent şi dă-le la cuptorul ptrîncălzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Serveşte-le calde, cu piure sau cartofi copţi sau simple cu o salată.

Conde
 
Tags:

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Foarte bune trebuie sa fie si gustoase.Seara placuta !


  2. Vreau sa gust si eu din specialitatea asta!! 🙂


  3. Bune trebuie sa mai fie parjoalele astea!!!ti-au mai ramas??


  4. E de retinut, fiecare zona a tarii are bunatatile sale proprii. Pup!


  5. E de retinut, fiecare zona a tarii are bunatatile sale proprii. Pup!


  6. Nu am mancat niciodata , dar sunt sigura ca sunt grozav de bune !!!


  7. Ce as manca si eu cateva… N-am mancat niciodata.. dar trebuie s-o pun pe vecina mea moldoveanca sa-mi faca 🙂
    Pup


  8. Delicioase aceste parjoale!

  9. mihaela dragomirescu says:

    Chiar așa ?? Nu tu ceapă, nu tu verdeață, usturoi (specific pârjoalelor…), cartof ras, nu pesmet… Văd că nu se prăjesc, ci mai mult se grătăresc și apoi se coc….. Sună interesant, !?!?!?!? Probabil că totuși trebuie încercate…..

    • Gaby_D says:

      Chiar asa!:))Sunt mai „light”:D
      Interesante mi-au parut si mie si-mi plac toate retetele Anisoarei :).

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]