Parjoale a la Chisinau

Parjoale a la Chisinau

“Aceste pirjoale sunt renumite sub aceasta denumire . Este o mincare traditionala ,si nu lipseste in meniul din restaurantele din tara, care prepara bucate traditionale moldovenesti. ” – aşa îşi începea Anişoara postarea despre părjoale (chiftele) care mi-a făcut o poftăăăă, de zile mari.

Ingrediente

  • 700-800 gr carne tocata de porc
  • 2-3 ouă
  • 50 gr unt topit
  • sare, piper
  • ulei
  • tigaie grill

In plus

  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri lapte
  • sare şi piper

Amestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând cu palmele de multe ori compoziţia , aceasta va căpăta o consistenţă legată.
Cu mâinile umede luaţi din compoziţie bile de carne pe care le aplatizaţi obţinând pârjoale cu o grosime de 1,5 -2 cm pe care le aşezaţi pe o tavă şi le daţi la rece pentru cel puţin o oră.
Bate  ouăle rămase cu sare şi piper, adaugă făina şi lapte şi omogenizează bine să nu fie cocoloaşe.
Incinge tigaia grill, pune puţin ulei.
Trece pârjoalele prin compoziţia de ou şi prăjeşte-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Păstrează-le la cald până termini de prăjit toate pârjoalele apoi pune-le într-un vas termorezistent şi dă-le la cuptorul ptrîncălzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Serveşte-le calde, cu piure sau cartofi copţi sau simple cu o salată.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Foarte bune trebuie sa fie si gustoase.Seara placuta !


  2. Vreau sa gust si eu din specialitatea asta!! 🙂


  3. Bune trebuie sa mai fie parjoalele astea!!!ti-au mai ramas??


  4. E de retinut, fiecare zona a tarii are bunatatile sale proprii. Pup!


  5. E de retinut, fiecare zona a tarii are bunatatile sale proprii. Pup!


  6. Nu am mancat niciodata , dar sunt sigura ca sunt grozav de bune !!!


  7. Ce as manca si eu cateva… N-am mancat niciodata.. dar trebuie s-o pun pe vecina mea moldoveanca sa-mi faca 🙂
    Pup


  8. Delicioase aceste parjoale!

  9. mihaela dragomirescu says:

    Chiar așa ?? Nu tu ceapă, nu tu verdeață, usturoi (specific pârjoalelor…), cartof ras, nu pesmet… Văd că nu se prăjesc, ci mai mult se grătăresc și apoi se coc….. Sună interesant, !?!?!?!? Probabil că totuși trebuie încercate…..

    • Gaby_D says:

      Chiar asa!:))Sunt mai „light”:D
      Interesante mi-au parut si mie si-mi plac toate retetele Anisoarei :).

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Quiche cu ciuperci si parmezan

Quiche cu ciuperci si parmezan

O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru […]

Print Friendly, PDF & Email
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Print Friendly, PDF & Email