zurli

Pasca fara aluat/prajitura cu branza

Nu am facut nicio reteta de pasca de sarbatori, erau deja 4 feluri de prajituri de casa si m-am gandit ca nu s-ar manca.

Asa c-am incercat acum o reteta, fara aluat (ca nu ne omoram dupa el :)) ) care poate fi foarte frumos coapta si-n tava dreptunghiulara devenind o grozav de buna prajitura cu branza.

Nici macar o zi nu a rezistat, sotul a exclamat incantat – e buna minunea asta!

Chiar, minune cu branza trebuia s-o numesc :))))

Multumesc Ruxandrei pentru reteta.

pasca- fara-aluat

Ingrediente Pasca fara aluat/prajitura cu branza

  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 5 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 gr zahar
  • 5 linguri amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide (inmuiate in rom sau in apa fierbinte)
  • coaja si zeama de la o lamaie

pasca[preparare title=”Mod de preparare Pasca fara aluat/prajitura cu branza”]

  1. Pregateste 3 boluri. Unul mai mare in care vei face amestecul si 2 mai mici.
  2. In bolul mare pune branza impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza bine.
  3. In celelalte doua separa albusurile de galbenusuri.
  4. Peste galbenusuri adauga frisca lichida si mixeaza doua minute.Adauga amestecul peste branza, lingura cu lingura, coaja si zeama de lamaie, si omogenizeaza amestecand usor.Adauga si amidonul amestecat cu praful de copt si zaharul vanilat.
  5. Albusurile mixeaza-le spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat,pana ce compozitia formeaza tepi la atingere apoi incorporeaza-le in restul compozitiei impreuna cu stafidele stoarse bine.Vei obtine o compozitie extrem de pufoasa si aerata.
  6. Pregateste o forma rotunda de 26 cm diametru, cu peretii inalti, unge-o cu unt, presara faina si toarna compozitia.
  7. Introdu forma in cuptorul preincalzit si coace 30 minute la 180 grade apoi redu focul la 160-165 grade si mai lasa 40-45 minute. Pasca trebuie sa fie rumenita ca in imagine desi la atingerea usoara cu degetul pare c-ar mai necesita coacere. Nu va pripiti :))), opriti focul si lasati sa se raceasca treptat, tot in cuptor si cu cat se raceste se leaga perfect.
  8. Biiiineinteles ca nu am avut rabdare s-o lasam sa se raceasca, am taiat si mancat calda si era bunaaaa si cremoasa.

[/preparare]

pasca-2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Ce fain arata!! Si noua ne plac prajiturile cu branza.. De obicei de Paste nu ne lipseste, dar nu mai fac alte dulciuri decat o pasca si un cozonac!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
6 ani de dulce cu Green Sugar

6 ani de dulce cu Green Sugar

Imi plac aniversarile! Mai ales atunci cand sarbatoriti sunt prieteni vechi si dragi, colaboratori cu care de fiecare data am avut proiecte frumoase, provocatoare, pline de gust si sanatate! In octombrie se implinesc 6 ani  […]

Print Friendly, PDF & Email
Apel umanitar

Apel umanitar

Dragii mei! Va rapesc cateva momente sa va povestesc de Bianca. Fata pe care as putea sa o privesc de fiecare data cand ma vait din cauza unor lipsuri sau probleme inchipuite 🙂. Locuieste langa […]

Print Friendly, PDF & Email
Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Decorarea oualor de Pasti cu hartie creponata

Am degresat ouale si ma pregateam sa le vopsesc. Rosii, asa cum o fac de cand ma stiu. Si mi-a venit chef de joaca :)). De-o joaca multicolora! 🙂 Asa ca m-am indreptat catre dulapurile […]

Print Friendly, PDF & Email
Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

Conservarea in caserole cu ajutorul aparatului Food Saver

O portie de mancare ramasa, alimente perisabile, preparate ce nu pot fi congelate? FoodSaver le rezolva pe toate! Caserolele speciale de vidare FoodSaver conserva orice, pastrandu-le de pana la 5 ori mai mult decat pastrarea […]

Print Friendly, PDF & Email