Pasta de ardei capia si gogosari

O pasta care nu-mi lipseste niciodata din camara, pe timp de iarna.
Preparata mereu din aceeasi cantitate de ingrediente, imi ajunge perfect pentru toata iarna.
O folosesc la ciorbe,sosuri cu carne,sosuri pentru paste,tocanite, pilaf..etc.

Ingredients

5 kg de ardei capia+gogosar (parti aproximativ egale, cate 2,5 kg)
5 linguri sare mare
300 ml ulei
2 linguri zahar
o lingurita conservant (optional)

Mod de preparare pasta de ardei capia si gogosari

  1. Gogosarii si ardeii se spala.
    Se scot cotoarele si se curata bine, apoi ii tocam fie prin robot, fie prin masina de carne.
    Intr-o oala cu fund dublu punem uleiul la incalzit.Adaugam ardeii si gogosarii tocati, sarea si zaharul.
    Fierbem cel putin 30 min (eu am lasat uneori si 45-50), amestecand sa nu se prinda (daca e cazul)
    Pentru siguranta pastrarii adaugam conservant (eu nu pun, cred ca am pus doar o data).
  2. Spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs(eu le pun in sticlute de 330ml , de la prigat)
  3. Punem sticlutele intr-o patura groasa, le acoperim bine,bine, si le lasam 24-48 ore.
  4. Le depozitam in loc uscat si racoros.


ps.mi-au iesit 13 sticlute.

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

23 Comentarii


  1. Buna ziua,am facut si eu aceasta pasta ieri inca mai e sub paturi,dar mie mi-a iesit mai lichida decat pare in poza la dvs.Precizez ca am fiert-o 45 min si am adaugat si 1 pliculet conservant.Credeti ca va tine pentru iarna ca m-a cam pus pe ganduri consistenta ei.Multumesc si astept raspuns.


  2. Buna, NICOLETA.
    Nu cred ca n-o sa tina, mai ales ca ai pus si conservant.Niciodata nu mi s-a stricat, desi o tin si la loc cald.
    45 min mi se pare ok. Nici a mea nu e „pastoasa” , are si o zeama mai subtirica in care sta amestecul asta mai gros.
    Sa-mi scrii cum a iesit si dupa ce o scoti de la cald.


  3. Buna Gaby,abia acum am pus borcanele la locul lor si am desfacut unul sa vedem rezultatul final.Sa stii ca s-a mai schimbat putin consistenta,parca nu mai e zeama aceea subtire s-a mai legat pasta,chiar sunt multumita cum s-a asezat.Data viitoare nu o sa mai pun deloc conservant,are un gust placut si sunt sigura ca fara conservant e si mai placut.
    Intre timp am rasfoit putin blogul tau si iti fac complimentele mele,ai niste retete frumos prezentate si interesante.
    Deja cateva mi-am propus sa le incerc,imi place sa bucataresc si saptamanal fac cate un dulcic,deci ne mai ‘intalnim’ aici cu siguranta.
    Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns,o seara buna.


  4. Eu coc ardeii, ii curat, ii dau prin masina de tocat si ii fierb cu putin ulei. Pasta calda o pun in borcane. Se pot pune si cativa gogosari impreuna cu ardeii kapia. Este mai buna, nu se simte coaja ardeiului.


  5. eu fac o astfel de reteta ,dar mai adaug morcov si rosii si la fel o folosesc pentru orice mancare in loc de suc de rosii sau bulion,are un gust magnific.Dar sterilizez si stilcutele sau borcanele pentru 30 de minute ori in cuptor ori in baie de apa si nu mai pun conservant.Te pup si este excelent blogul tau.


  6. cred ca fac si eu…zilele astea….dar sa ii coc sau nu?????ca nu stiu cum o fi mai bine…..


    • Buna ziua!
      Eu sunt pentru reteta d-nei Gaby!Si eu am cumparat ieri kapia si gogosari iar astazi vreau sa-i pregatesc dupa aceasta reteta,pe care o stiu si eu si am mai pregatit-o si in alti ani.Este f.f. gustoasa,o poti folosi iarna si la orez sarbesc,la prepararea de zacusca ,daca aveti vinete la congelator,sau cu ciupercute,cu fasole uscata etc…
      Si celelalte retete de mai sus cred ca sunt excelente,dar cea cu ardei copti se preteaza mai mult la zacusca ci nu la gatit,iar varianta cu morcovi,tinand cont ca iarna se gasesc radacinoase,la un pret acceptabil, este mai bine sa-i folosesti atunci proaspeti.
      Si ar mai fi ceva,reteta cu morcovi,poate fi folosita la ciorba doar,insa la sosuri si tocanite nu merge.


    • Buna dimineata, fetelor.
      Doina, multumesc de sustinere :))).
      An de an o fac dupa acceasi reteta si niciodata nu mi s-a stricat nici macar o sticluta.
      Cred ca saptamana viitoare o prepar si eu, ca abia m-am apucat de conservaraie.
      O zi frumoasa si week-end linistit!


  7. Buna Gaby , o intrebare as avea pot pune si 2 ardei iuti ??? multumesc , si nu as vrea sa pun conservant crezi ca tine pt iarna chiar daca nu am o camara la loc racoros ?


  8. Buna seara Gaby , abia acum am terminat reteta ta , cred ca a iesit minunat , abia astept sa o scot de sub paturica :):P…multumesc esti o draguta si retetele tale minunate …pupici


  9. Am terminat si eu o serie…sper sa tine deliciul asta pana la primavara….
    LaLa


  10. Buna,
    In cata apa se fierb legumele? Tu spui ca pui ulei, apoi ardeii si gogosarii si ii lasi sa fairba. Doar asa, in suc propriu sau adaugi si apa?


  11. Multumesc!

  12. Pingback: Tocanita de vita/vitel


  13. Eu astăzi am făcut reteta si este foarte delicioasă. ..


  14. Doar că eu am mai adăugat si ardei iuti..

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean. Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar […]

Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.