zurli

Paste cu carne la cuptor

Am facut ieri musaca si preparand prea multa umplutura de carne, am pastrat jumatate in frigider si-am pregatit astazi un pranz de te lingi pe degete! 😀

Fac rar retete de paste la cuptor da’ si cand fac, fac numa’ bunatati! :)))

Mai da ce stiu io sa ma laud, da’daca am cu ce…:))

Glumesc :).

Dar sa va prezint totusi reteta ca bun-a mai fost 😉

DSC_0173a

paste3

 

Ingrediente Paste cu carne la cuptor

  • 400 gr paste (eu am pus farfalle si paste patratele)
  • 200 gr cascaval
  • nucsoara
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura unt
  • 4 oua

Pentru sosul de carne

  • 300 gr carne tocata (de porc)
  • o ceapa
  • 1/2 morcov
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc

DSC_0173c

[preparare title=”Mod de preparare Paste cu carne la cuptor”]

  1. Pregatesti intai sosul de carne.
  2. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline.
  3. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins.
  4. Calesti un minut si adaugi carnea tocata. Amesteci 2-3 minute in vas apoi torni sucul de rosii si 50 ml apa.
  5. Lasi la fiert la foc mic aproximativ 10 minute adaugand, daca mai este necesar, putina apa. Potrivesti gustul de sare, pui putin busuioc, mai lasi cateva secunde apoi opresti focul.
  6. Pui un vas cu 4 litri apa la fiert. Adaugi 0 lingurita de sare, o lingura de ulei de masline si putina nucsoara rasa. Cand apa a dat in clocot pui pastele si le fierbi dupa timpul indicat pe pachet.
  7. Cand sunt gata le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub jet de apa rece.
  8. Pregatesti un vas termorezistent si-l ungi cu unt.
  9. Torni jumatate din cantitatea de paste, pui apoi carnea cu sos si jumatate din cantitea din cascaval ras.
  10. Pui restul de paste apoi cele 4 oua bine batute cu putina sare.
  11. Distribui uniform restul de cascaval si bagi vasul in cuptor, la foc mediu, pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

Pofta buna!

[/preparare]

paste-la-cuptor

1

23

4

DSC_0165a

DSC_0180

 

DSC_0165a

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email