Paste cu carne la cuptor

Am facut ieri musaca si preparand prea multa umplutura de carne, am pastrat jumatate in frigider si-am pregatit astazi un pranz de te lingi pe degete! 😀

Fac rar retete de paste la cuptor da’ si cand fac, fac numa’ bunatati! :)))

Mai da ce stiu io sa ma laud, da’daca am cu ce…:))

Glumesc :).

Dar sa va prezint totusi reteta ca bun-a mai fost 😉

DSC_0173a

paste3

 

Ingrediente Paste cu carne la cuptor

  • 400 gr paste (eu am pus farfalle si paste patratele)
  • 200 gr cascaval
  • nucsoara
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura unt
  • 4 oua

Pentru sosul de carne

  • 300 gr carne tocata (de porc)
  • o ceapa
  • 1/2 morcov
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc

DSC_0173c

[preparare title=”Mod de preparare Paste cu carne la cuptor”]

  1. Pregatesti intai sosul de carne.
  2. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline.
  3. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins.
  4. Calesti un minut si adaugi carnea tocata. Amesteci 2-3 minute in vas apoi torni sucul de rosii si 50 ml apa.
  5. Lasi la fiert la foc mic aproximativ 10 minute adaugand, daca mai este necesar, putina apa. Potrivesti gustul de sare, pui putin busuioc, mai lasi cateva secunde apoi opresti focul.
  6. Pui un vas cu 4 litri apa la fiert. Adaugi 0 lingurita de sare, o lingura de ulei de masline si putina nucsoara rasa. Cand apa a dat in clocot pui pastele si le fierbi dupa timpul indicat pe pachet.
  7. Cand sunt gata le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub jet de apa rece.
  8. Pregatesti un vas termorezistent si-l ungi cu unt.
  9. Torni jumatate din cantitatea de paste, pui apoi carnea cu sos si jumatate din cantitea din cascaval ras.
  10. Pui restul de paste apoi cele 4 oua bine batute cu putina sare.
  11. Distribui uniform restul de cascaval si bagi vasul in cuptor, la foc mediu, pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

Pofta buna!

[/preparare]

paste-la-cuptor

1

23

4

DSC_0165a

DSC_0180

 

DSC_0165a

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email