Paste cu carne la cuptor

Am facut ieri musaca si preparand prea multa umplutura de carne, am pastrat jumatate in frigider si-am pregatit astazi un pranz de te lingi pe degete! 😀

Fac rar retete de paste la cuptor da’ si cand fac, fac numa’ bunatati! :)))

Mai da ce stiu io sa ma laud, da’daca am cu ce…:))

Glumesc :).

Dar sa va prezint totusi reteta ca bun-a mai fost 😉

DSC_0173a

paste3

 

Ingrediente Paste cu carne la cuptor

  • 400 gr paste (eu am pus farfalle si paste patratele)
  • 200 gr cascaval
  • nucsoara
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura unt
  • 4 oua

Pentru sosul de carne

  • 300 gr carne tocata (de porc)
  • o ceapa
  • 1/2 morcov
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc

DSC_0173c

[preparare title=”Mod de preparare Paste cu carne la cuptor”]

  1. Pregatesti intai sosul de carne.
  2. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline.
  3. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins.
  4. Calesti un minut si adaugi carnea tocata. Amesteci 2-3 minute in vas apoi torni sucul de rosii si 50 ml apa.
  5. Lasi la fiert la foc mic aproximativ 10 minute adaugand, daca mai este necesar, putina apa. Potrivesti gustul de sare, pui putin busuioc, mai lasi cateva secunde apoi opresti focul.
  6. Pui un vas cu 4 litri apa la fiert. Adaugi 0 lingurita de sare, o lingura de ulei de masline si putina nucsoara rasa. Cand apa a dat in clocot pui pastele si le fierbi dupa timpul indicat pe pachet.
  7. Cand sunt gata le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub jet de apa rece.
  8. Pregatesti un vas termorezistent si-l ungi cu unt.
  9. Torni jumatate din cantitatea de paste, pui apoi carnea cu sos si jumatate din cantitea din cascaval ras.
  10. Pui restul de paste apoi cele 4 oua bine batute cu putina sare.
  11. Distribui uniform restul de cascaval si bagi vasul in cuptor, la foc mediu, pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

Pofta buna!

[/preparare]

paste-la-cuptor

Conde

1

23

4

DSC_0165a

DSC_0180

 

DSC_0165a

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]