paste-cu-sos-de-branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Paste cu sos de branzeturi

Imi plac pastele, mai ales pastele cu sos.

Simple, pentru  cina, sau combinate cu ceva carnuri, pentru pranz, constituie o masa rapida, gustoasa  si consistenta.

paste-cu-sos-de-branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Ingrediente paste cu sos de branzeturi

  • 350 gr paste – eu am folosit scoici dar tare ar merge niste orecchiette, daca aveti de unde le achizitiona
  • o lingura sos Worcester
  • o lingurita mustar
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 4 lingurite faina de grau
  • doua linguri unt
  • doua cani si 1/2 lapte
  • 100 gr crema de branza – puteti pune orice crema de branza, cu continut scazut de grasimi
  • 150 gr cascaval – puteti inlocui cu parmezant, emmentaler, sau orice altceva de gen
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare paste cu sos de branzeturi

  1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Lasa-le la scurs in strcuratoare.
  2. Intr-un vas cu fund dublu topeste la foc mic untul, adauga faina si caleste 2 minute.
  3. Ia vasul de pe foc, adauga laptele , putin cate putin, omogenizand, si pune vasul la loc, la foc mediu. Amesteca continuu pana se ingroasa.
  4. Amesteca sosul Worcester cu boiaua, mustarul, piper si sare si adauga in sos.
  5. Pune si branzeturile si omogenizeaza la foc mic.
  6. Adaugi pastele si amesteci usor.

Pofta buna!

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi plac la nebunie pastele astea!


  2. Bune oricand, delicios sosul!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Pui in sos Bechamel

Pui in sos Bechamel

Am facut de multe ori pui cu smantana, da-n varianta cu sos Bechamel e prima oara. Matusica mea, care ma inspira de multe ori, mi-a dat ideea si recunosc ca toti cei dragi au laudat […]

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru marinarea rapida a carnii pentru aceasta tocana, folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare. Mod de preparare Tocana de miel Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai […]

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet. Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin. Ia sa vedem […]

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver

Mod de preparare Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver: Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa’ bune de bagat in bete de frigarui […]