paste-cu-sos-de-branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Paste cu sos de branzeturi


Imi plac pastele, mai ales pastele cu sos.

Simple, pentru  cina, sau combinate cu ceva carnuri, pentru pranz, constituie o masa rapida, gustoasa  si consistenta.

Paste cu sos de branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Ingrediente paste cu sos de branzeturi

  • 350 gr paste – eu am folosit scoici dar tare ar merge niste orecchiette, daca aveti de unde le achizitiona
  • o lingura sos Worcester
  • o lingurita mustar
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 4 lingurite faina de grau
  • doua linguri unt
  • doua cani si 1/2 lapte
  • 100 gr crema de branza – puteti pune orice crema de branza, cu continut scazut de grasimi
  • 150 gr cascaval – puteti inlocui cu parmezant, emmentaler, sau orice altceva de gen
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare paste cu sos de branzeturi

  1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Lasa-le la scurs in strcuratoare.
  2. Intr-un vas cu fund dublu topeste la foc mic untul, adauga faina si caleste 2 minute.
  3. Ia vasul de pe foc, adauga laptele , putin cate putin, omogenizand, si pune vasul la loc, la foc mediu. Amesteca continuu pana se ingroasa.
  4. Amesteca sosul Worcester cu boiaua, mustarul, piper si sare si adauga in sos.
  5. Pune si branzeturile si omogenizeaza la foc mic.
  6. Adaugi pastele si amesteci usor.

Pofta buna!

 

2 Comentarii


  1. Imi plac la nebunie pastele astea!


  2. Bune oricand, delicios sosul!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi

Inimi si pipote in sos de smantana cu usturoi


” – Ce bun e! Sa mai faci!” Si daca asta e spusa de Danut, singurul mofturos al casei :))), noi, ceilalti, fiind niste mancaciosi :D, atunci…chiar e bun. Daca ultima oara am incercat inimi […]

Friptura de iepure

Friptura de iepure


Cand mi-a adus sotul acasa o jumatate de iepure, am stiut exact ce voi pregati bun – friptura de iepure. Doar cu cateva zile inainte vazusem la Laura o fripturica grozav de apetisanta, asa ca […]

Tocanita de vita/vitel

Tocanita de vita/vitel


Reteta Timeei, de tocanita de vitel, m-a inspirat pentru pranzul de astazi, doar ca neavand carne de vitel,am folosit carne de vita. Daca aveti carne de vitel vom reduce timpul de preparare, cu cea de […]

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru


Cand o sa am timp , o sa vorbesc mai mult despre tigaia de fonta de care M-AM INDRAGOSTIT! N-aveti idee cat este de diferit gustul mancarurilor preparate in tigaia asta, fata de oricare tigaie, […]