paste-cu-sos-de-branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Paste cu sos de branzeturi

Imi plac pastele, mai ales pastele cu sos.

Simple, pentru  cina, sau combinate cu ceva carnuri, pentru pranz, constituie o masa rapida, gustoasa  si consistenta.

paste-cu-sos-de-branzeturi

paste-cu-sos-de-branzeturi

Ingrediente paste cu sos de branzeturi

Conde
  • 350 gr paste – eu am folosit scoici dar tare ar merge niste orecchiette, daca aveti de unde le achizitiona
  • o lingura sos Worcester
  • o lingurita mustar
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 4 lingurite faina de grau
  • doua linguri unt
  • doua cani si 1/2 lapte
  • 100 gr crema de branza – puteti pune orice crema de branza, cu continut scazut de grasimi
  • 150 gr cascaval – puteti inlocui cu parmezant, emmentaler, sau orice altceva de gen
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare paste cu sos de branzeturi

  1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Lasa-le la scurs in strcuratoare.
  2. Intr-un vas cu fund dublu topeste la foc mic untul, adauga faina si caleste 2 minute.
  3. Ia vasul de pe foc, adauga laptele , putin cate putin, omogenizand, si pune vasul la loc, la foc mediu. Amesteca continuu pana se ingroasa.
  4. Amesteca sosul Worcester cu boiaua, mustarul, piper si sare si adauga in sos.
  5. Pune si branzeturile si omogenizeaza la foc mic.
  6. Adaugi pastele si amesteci usor.

Pofta buna!

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi plac la nebunie pastele astea!


  2. Bune oricand, delicios sosul!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]