Paste cu sos de rosii si ciuperci

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉

Reteta am vazut-o la Vio. Pornind de la o  reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.

paste-cu-ciuperci

Ingrediente Paste cu sos de rosii si ciuperci

  • 250 g paste fara ou
  • 300 g ciuperci fierte, feliate
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • cateva masline (cat de multe! :)) )
  • 300 g sos de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
  • cateva felii subtiri de ardei iute

paste-cu-ciuperci-2[preparare title=”Mod de preparare Paste cu sos de rosii si ciuperci „]

  1. Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
  2. Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
  3. Caleste 2-3 minute, amestecand usor,  apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
  4. Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
  5. Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
  6. Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
  7. Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
  8. Serveste cald!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email