Paste cu sos de rosii si ciuperci

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉

Reteta am vazut-o la Vio. Pornind de la o  reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.

paste-cu-ciuperci

Ingrediente Paste cu sos de rosii si ciuperci

  • 250 g paste fara ou
  • 300 g ciuperci fierte, feliate
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • cateva masline (cat de multe! :)) )
  • 300 g sos de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
  • cateva felii subtiri de ardei iute

paste-cu-ciuperci-2[preparare title=”Mod de preparare Paste cu sos de rosii si ciuperci „]

  1. Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
  2. Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
  3. Caleste 2-3 minute, amestecand usor,  apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
  4. Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
  5. Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
  6. Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
  7. Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
  8. Serveste cald!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email