Paste cu sos de rosii si ciuperci

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉

Reteta am vazut-o la Vio. Pornind de la o  reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.

paste-cu-ciuperci

Ingrediente Paste cu sos de rosii si ciuperci

  • 250 g paste fara ou
  • 300 g ciuperci fierte, feliate
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • cateva masline (cat de multe! :)) )
  • 300 g sos de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
  • cateva felii subtiri de ardei iute

paste-cu-ciuperci-2[preparare title=”Mod de preparare Paste cu sos de rosii si ciuperci „]

  1. Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
  2. Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
  3. Caleste 2-3 minute, amestecand usor,  apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
  4. Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
  5. Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
  6. Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
  7. Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
  8. Serveste cald!

[/preparare]

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]

Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]