Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate.

Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii!

Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le pui bune, ok?

Ingrediente Paste cu ton si parmezan – Pentru 4 portii

360 g paste Tagliatelle Barilla

ton in ulei sau in suc propriu – am pus o conserva mare si una mica

jumatate de lamaie

3 catei de usturoi

4 linguri bune de smantana cu 30% grasime

5-6 linguri parmezan ras

patrunjel verde tocat

40 ml ulei de masline

Mod de preparare Paste cu ton si parmezan

Pune apa la fiert.

Adauga o lingurita buna de sare.

Cand da in clocot pune pastele.

Da focul la mic si fierbe pastele conform instructiunilor de pe cutie. Noua nu ne plac pastele „al dente”, eu le las mereu cu cateva minute mai mult. Daca pe cutie scrie 6 minute, eu le las 10.

Intr-un wok sau o tigaie adanca pune uleiul de masline si usturoiul tocat bucati mari.

Lasa la incalzit sa-si traga uleiul aroma de usturoi. Dupa ce se rumeneste usor -usor, scoate usturoiul si arunca-l.

Adauga in ulei zeama de la o jumatate de lamaie, 100 ml din zeama in care fierb pastele, tonul bucati si patrunjelul tocat.

Lasa sa dea cateva clocote, potriveste gustul de sare. Scurge pastele si adauga-le in vas, pune si smantana si parmezanul si omogenizeaza amestecand usor. Mai lasa pe foc 2-3 minute, sa absoarba pastele sosul, apoi opreste focul si serveste fierbinte.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email