Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate.

Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii!

Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le pui bune, ok?

Ingrediente Paste cu ton si parmezan – Pentru 4 portii

360 g paste Tagliatelle Barilla

ton in ulei sau in suc propriu – am pus o conserva mare si una mica

jumatate de lamaie

3 catei de usturoi

4 linguri bune de smantana cu 30% grasime

5-6 linguri parmezan ras

patrunjel verde tocat

40 ml ulei de masline

Mod de preparare Paste cu ton si parmezan

Pune apa la fiert.

Adauga o lingurita buna de sare.

Cand da in clocot pune pastele.

Da focul la mic si fierbe pastele conform instructiunilor de pe cutie. Noua nu ne plac pastele „al dente”, eu le las mereu cu cateva minute mai mult. Daca pe cutie scrie 6 minute, eu le las 10.

Intr-un wok sau o tigaie adanca pune uleiul de masline si usturoiul tocat bucati mari.

Lasa la incalzit sa-si traga uleiul aroma de usturoi. Dupa ce se rumeneste usor -usor, scoate usturoiul si arunca-l.

Adauga in ulei zeama de la o jumatate de lamaie, 100 ml din zeama in care fierb pastele, tonul bucati si patrunjelul tocat.

Lasa sa dea cateva clocote, potriveste gustul de sare. Scurge pastele si adauga-le in vas, pune si smantana si parmezanul si omogenizeaza amestecand usor. Mai lasa pe foc 2-3 minute, sa absoarba pastele sosul, apoi opreste focul si serveste fierbinte.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email