pateu-de-casa

pateu-de-casa

Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara

Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat a fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente.
Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos.

500 gr ficat pui
150 ml vin alb
o ceapa mare
3 catei usturoi
3 frunze busuioc
1/2 lingurita boia
1/3 lingurita nucsoara
100 gr unt
sare
piper
o lingura untura

Se spala bine ficatul  si se curata de pielite si eventualele vitze verzulii (cautati-le bine, dau gust amar mancarii, sa nu mai zic de aspect:P )
Se toaca ceapa marunt.
Se topeste untura in tigaie si se adauga ceapa.
Se lasa pana prinde o culoare aurie apoi se pun in tigaie ficateii si usturoiul intreg.
Se calesc la foc iute, 2 minute.
Se stinge totul cu vin, se adauga busuiocul tocat si se lasa la fiert la foc mediu pentru 15-20 minute.Trebuie sa se evapore vinul insa avem nevoie de sosul format in tigaie.
Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper dupa gust si bagam blenderul.
Mixam pana obtinem o pasta fina.

Lasam la racit.
Frecam untul spuma, cu putina sare.
Cand amestecul cu ficatelul e complet rece adaugam untul si omogenizam.
Punem intr-o caserola si dam la rece.

O cana de ceai cu miere si lamaie, pateul intins tacticos pe o felie de paine graham si..gata micul dejun :P.

Mereu postez retetele noaptea, cu ochii aproape inchisi :)) si desi mail-ul e deja trimis, am uitat sa specific iar ca alatur aceasta reteta suitei aromate cu  busuioc si fructe de padure, gazduita de Flory in Provocarea „Dulce Romanie” luna iulie.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. undeeee este reteta?!?
    puup


  2. Pateu de ficat,fac si eu,dar nu am incercat pana acum cu nucsoara si busuioc.Trebuie sa fie tare bun.


  3. Ce combinatie apetisanta,n-am incercat sa fac pateu de casa pana acum,dar niciodata nu-i prea tarziu.Pupici!


  4. Apetisant rau . 🙂


  5. Buna dimineata, fete!
    Multumesc frumos.

    Sarah, se facu si reteta :)).
    O zi minunata tuturor!


  6. nici noi nu mai mancam pateu din comert de ani dar cu nucsoara n-am incercat niciodata..o sa incerc reteta ta ,Gaby ,sa nu te superi 🙂
    pup


  7. Buuna reteta,am trecuta-o la favorite,trebuie incercata !
    O zi placuta !


  8. super….o s-o o „fur” si eu
    mersiiii


  9. Buna dimineata! :))

  10. Anonymous says:

    Condimentele fac Pate ästa foarte rafinat.
    Super tare….


  11. Buna dimineata!
    Jurnal de gospodina, cum sa ma supar?
    Pupici


  12. Mimmi, buna dimineata!
    Merita! Pupici.


  13. Alice, fur-o:))


  14. Miha, buna dimineata!


  15. Prietene, dankeschön :))


  16. Minunata idee! Trebuie sa incerc si eu! Ms :*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]