Pavlova

Pavlova

Ingrediente Pavlova

Foi

6 albusuri
360 gr zahar pudra
3 lingurite otet
3 lingurite amidon
un vf cutit sare

Decor si umplut

o lingura sirop menta |(optional)

500 ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar pudra
cirese
capsuni
Mod de preparare Pavlova

Am pus intr-un bol mare albusurile cu sarea.

Am bagat mixerul si am mixat la treapta mica un minut apoi am marit viteza.

Am mixat pana ce albusurile s-au facut spuma. Am inceput sa adaug , treptat, zaharul pudra (cate 3-4 linguri odata). Nu adaugi alta priza de zahar pana nu s-a topit anteriorul pus.

Mi-a luat tare mult treaba asta :))), cred ca vreo juma’ de ora ca am mai oprit mixerul sa nu-l ard (asa-mi tre’ daca n-am Kitchen Aid:))) ).

Cand zaharul a fost complet incorporat iar compozitia avea o textura grasa si era lucioasa , formand tepi la atingere, am adaugat otetul si amidonul .Am mai mixat 1 minut.

In doua tavi mari am pus hartie pentru copt pe care am desenat cercuri cu diametrul de 22 cm.

Am uns cu unt.

Am impartit albusurile in doua si am pus in fiecare tava, cu lingura, din compozitie facand un cerc mai mic decat cel desenat.

Cu restul de albus am umplut marginile, usor mai inalt decat mijlocul, punand compozitia intr-un posh.

Am preincalzit cuptorul cu 10 minute inainte. Am setat la treapta cea mai mica posibila.

Am introdus tava si am lasat timp de 50 minute dupa care am intredeschis cuptorul si am mai lasat 15 minute.

Daca doriti foile culoarea pe care-am dorit-o eu, adica bejul asta deschis, le coaceti ca mine. Daca le doriti albe lasati usa cuptorului intredeschisa de la inceput.

Mie mi-a fost in grija sa nu se inmoaie cand se racesc :))), nu stiu de ce…insa nici vorba.

Le-am lasat la racit tot in cuptor si le-am lasat tot acolo peste noapte.

Eu am copt in doua cuptoare. Voi puteti face pe rand compozitia pentru foi sau puteti coace doar una singura, mai inalta, si lasati cu 10 min mai mult la copt.

Smantana am mixat-o timp de 3 minute. Am adaugat zaharul si siropul de menta si am mixat pana a capatat o consistenta ferma (nu mixati mai mult c-o faceti unt).

Am pus pe platou o foaie, 1/2 din cantitatea de frisca, cealalta foaie, restul de frisca apoi cirese si capsuni spalate si scurse bine.

ps. pareri personale in ce priveste reteta:
Nu am cuvinte sa descriu cat de trista sunt c-am mancat doar o felie 🙁 :)))))), daaaar!!! cand o s-o repet voi tine foile mai putin la cuptor , vreo..30 de minute (sfat pe care deja-l primisem insa..pentru ca habar nu am cate grade are cuptorul meu dat la mic si temandu-ma sa nu mi se inmoaie ca le-am facut cu o zi inainte, nu l-am respectat)
-au avut o consistenta mult prea apropiata de a bezelelor, mijlocul cica ar fi trebuit sa fie mult mai moale; asa scrie in descrierea originala a retetei.
-daca nu faceti doua foi, ci una singura din aceeasi cantitate, cred ca 50 min sunt suficiente.
-insa revin…nu stiu cate grade-s in cuptorul meu :-??

Sursa…e netu’:)))

Am vazut pe bucataras.ro postata de Criss, de Cristina(divainbucatarie), pe net am citit pe Laura Laurentiu si la straini:)) deci..nu-mi arog inventia :)))

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii gazduita de scumpa si draga mea Antonina, ce are ca ingrediente promovate, menta si ciresele.

Aveti AICI o alta varianta, in portii mai mici, cu observatiile de la actuala reteta , luate in considerare.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

44 Comentarii


  1. Gabi,m-ai dat peste cap cu minunatia asta,arata atat de bine,de parca ar fi scoasa din cuptorul celui mai mare chef.Bravo,esti cat se poate de talentata!


  2. Subscriu la ce a zis Craita !! arata minunat Pavlova ! Parca e un virus cu Pavlova asta 😉 una mai frumoasa ca alta ! Pupici si o zi buna !


  3. Anto, da’ tu vezi ca are cirese si menta? Da’; tu vezi a m-ai provocat? :))))
    Deci..ti-o mai trimit pe mail sau o iei asa ? :)))


  4. Acum am terminat de citit toata postarea :)) si ti-am vazut participarea la provocare !! Multumesc tare mult Gabyta pentru sprijin ! Minunat ! Pup


  5. Craita, esti amabila de nu se poate. Multumesc tare mult.


  6. :))) da Gabyta am vazut !:)) m-ai intai m-a omorat poza.. si am comentat, apoi postarea !! :)) deci trimite pe mail ! 😉 o ‘culeg’ eu dupa.. adik o fac si eu clar.. ca m-ai virusat si pe mine ! ;))


  7. Mai mult ca talentata! arata , am ramas fara cuvinte! 😉 O Duminica minunata!


  8. Imi place mult Pavlova, as vrea un autograf 😉


  9. este super frumoasa.
    o felie va rog 😀

  10. Anonymous says:

    Super tare. Compliment


  11. Adela, multumesc frumos.
    La fel si voua.


  12. Liana, Pavlova ma numesc:))


  13. Alina, nu-i, s-a dus:)))


  14. Prietene….multumesc.
    Ca o observatie asupra retetei tin sa mentionez ca-i rau cand nu asculti de cei maimari si mai priceputi:)).
    Adica..cred ca era suficient coapta si 30 minute. Nu ca asa nu as fi devorat-o, mi-a placut la nebunie!!! insa si 30 minute i-ar fi ajuns.
    O imbratisare calda din munti :))
    >:D<


  15. Cat de bine arata! Si sunt sigura ca este minunata la gust dupa ingrediente.


  16. Vai de cand ma pregatesc sa o fac !
    Acuma ii musai sa o incerc si eu,ca a ta m-a lesinat.Mavaiiii 🙂
    Pup fata harnica.


  17. Superba prezentare! arata asa bine, si ai incorporat amandoua ingredientele, menta si ciresele, minunat!


  18. Gratiela, este.
    O saptamana minunata!


  19. Lia, si eu te pup, mai mult decat tine :))
    Mvai ce indrazneata-s!:))


  20. Mihaela, multumesc.
    Trebuie NEAPARAT sa-mi mai fac unul, cat de mic, ca nu m-am saturat :)).
    O saptamana buna sa ai.


  21. foarte buna..si super aspectuoasa…
    fa-o si ca rulada 😛


  22. Superba prajitura…si Felicitari! pentru premiu…si cat mai multe.


  23. Trebuie sa o fac si eu neaparat 🙂 a ta arata foarte bine!!!
    Weekend placut!!!


  24. Buna dimineata.
    Eu tre’ s-o repet:))
    La fel. 😉


  25. Efectiv ma topesc aici!! Oare am timp sa incerc si aceasta reteta? As tinde sa zic ca da dar regimul cui il las? :))


  26. Cui l-am lasat si eu..:( :)))


  27. Vaaaai dar lasa ca acusi vine ziua lui si ma alint si eu cu ceva!:D

  28. Mihaela says:

    Aha, hartia de copt se unge cu unt? Deci asta era, mie mi s-a cam lipit.


  29. Da, nu s-a prins deloc.
    Pupici.


  30. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  31. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  32. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  33. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  34. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  35. Nu siu cum nu am comentat la aceasta minunatie. Superb si al tau. Pupici!


  36. Multumesc frumos.
    Stai linistita ca muuuuuulte le sar si eu din lipsa de timp:(
    Saptamana minunata!!!


  37. C’est une merveille, comme l’ensemble de ce blog d’ailleurs! Bravo


  38. Multumesc mult de tot!


  39. еxсellent put up, very infoгmative.
    I wonder whу the othег experts of thіs ѕectоr don’t realize this. You should continue your writing. I’m
    cοnfident, you havе a huge readеrs’ base already!

    Here is my site :: diet plans
    My web site: diet plans

  40. Anonymous says:

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.


  41. amidon de porumb?

  42. maria manasia says:

    incerc sa fac bezeaua si numi iese am montat albusurile 6 am pu pe rind cite 1 lingura de zahar 1 linguruta de zeama de lamiie am pus bezeaua pentru blat apoi la cuptoru preincalzit la 120 grade pentru 3 h apoi am stins focu am lasat in cuptor 4 0re la racit in finalsa lasat si dedesupt era insiropat deasupra uscat


    • Maria, dar eu cred ca ti-a iesit exact cum trebuie. Foile pentru pavlova nu sunt foi de bezea, adica in totalitate crocante, ci moi la interior si crusta crocanta. Uite ce se scrie despre Pavlova „Pavlova este o prajitura denumita dupa Anna Pavlova, celebra balerina din Rusia. Pavlova este foarte crocanta la exterior, insa bezeaua din interior este moale, ca o guma de mestecat.” Nu asa ti-a iesit?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]