zurli

Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie.

Asa se intampla si cu reteta de fata. Mi-a placut mult s-o pregatesc, e simpla, fara prajeli, a fost primita extrem de bine de toata familia, asa ca – s-o arhivam! 😉

Avem nevoie de

Pentru perisoare

  • 600-700 g carne tocata (porc, pui, amestec, ce aveti prin casa)
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar

Pentru sosul de smantana

  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne (din supa in care fierbeti perisoarele)
  • 150-200 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

Cum se face? Foarte simplu!

Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.

Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.

Formezi cu mana bilute din carne rotunde (eu am facut 25 buc) pe care le pui usor in apa care fierbe (dai focul la mic).

Le lasi sa fiarba 25-30 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.

Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.

Scoti perisoarele din supa si strecori supa.

Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat. Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat.

Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.

Noi am servit cu piure.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email