Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie.

Asa se intampla si cu reteta de fata. Mi-a placut mult s-o pregatesc, e simpla, fara prajeli, a fost primita extrem de bine de toata familia, asa ca – s-o arhivam! 😉

Avem nevoie de

Pentru perisoare

  • 600-700 g carne tocata (porc, pui, amestec, ce aveti prin casa)
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar

Pentru sosul de smantana

  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne (din supa in care fierbeti perisoarele)
  • 150-200 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

Cum se face? Foarte simplu!

Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.

Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.

Formezi cu mana bilute din carne rotunde (eu am facut 25 buc) pe care le pui usor in apa care fierbe (dai focul la mic).

Le lasi sa fiarba 25-30 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.

Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.

Scoti perisoarele din supa si strecori supa.

Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat. Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat.

Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.

Noi am servit cu piure.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email
Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Print Friendly, PDF & Email