Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie.

Asa se intampla si cu reteta de fata. Mi-a placut mult s-o pregatesc, e simpla, fara prajeli, a fost primita extrem de bine de toata familia, asa ca – s-o arhivam! 😉

Avem nevoie de

Pentru perisoare

  • 600-700 g carne tocata (porc, pui, amestec, ce aveti prin casa)
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar

Pentru sosul de smantana

  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne (din supa in care fierbeti perisoarele)
  • 150-200 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

Cum se face? Foarte simplu!

Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.

Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.

Formezi cu mana bilute din carne rotunde (eu am facut 25 buc) pe care le pui usor in apa care fierbe (dai focul la mic).

Le lasi sa fiarba 25-30 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.

Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.

Scoti perisoarele din supa si strecori supa.

Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat. Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat.

Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.

Noi am servit cu piure.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor

Orez cu unt la cuptor – O garnitura extrem de simplu de realizat! A devenit, fara doar si poate, reteta mea preferata cu orez. Pui orez in vas, deasupra pui unt, torni apa fiarta si […]

Print Friendly, PDF & Email
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email