Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie.

Asa se intampla si cu reteta de fata. Mi-a placut mult s-o pregatesc, e simpla, fara prajeli, a fost primita extrem de bine de toata familia, asa ca – s-o arhivam! 😉

Avem nevoie de

Pentru perisoare

  • 600-700 g carne tocata (porc, pui, amestec, ce aveti prin casa)
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar

Pentru sosul de smantana

  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne (din supa in care fierbeti perisoarele)
  • 150-200 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

Cum se face? Foarte simplu!

Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.

Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.

Formezi cu mana bilute din carne rotunde (eu am facut 25 buc) pe care le pui usor in apa care fierbe (dai focul la mic).

Le lasi sa fiarba 25-30 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.

Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.

Scoti perisoarele din supa si strecori supa.

Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat. Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat.

Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.

Noi am servit cu piure.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Aripioare cu sos

Aripioare cu sos

Stiti vorba aia ‘te lingi pe degete!’ ? No…poate nu suna asa elegant, da’ daca asta-i adevarul..:)) O portie de aripioare cu care o sa-ti rasfeti familia, o reteta pe care cu siguranta o s-o […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email