zurli

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Intotdeauna cand am piept de pui si nu stiu ce sa gatesc cu el, ma opresc la aceasta reteta.
Stiu cu siguranta ca are succes si eu una dintre acele retete cu pui ce trebuie sa nu lipseasca din caietul niciunei gospodine.
Ba chiar as incadra reteta la retete rapide.

doua piepturi de pui
o cutie ciuperci fierte si feliate
doua cepe uscate
150 ml vin
3 linguri unt
sare
piper
usturoi (fie pudra fie proaspat)
350 ml smantana
optional – o lingura amidon+40 ml lapte

Speli si toci cubulete pieptul de pui.
Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de ulei.
Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa , asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ).
Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul ramas la topit.
Adaugati ceapa taiata juliene si ciupercile scurse bine.
Caliti timp de 5 minute amestecand.
Adaugati vinul, dati focul la mic si lasati pana se evapora complet.
Adaugati pieptul de pui, smantana, usturoi dupa gust, sare si amestecati.
Lasati sa dea doua clocote.
Daca doriti un sos si mai grosut diluati o lingura de amidon in 40 ml lapte rece si adaugati in vas, pe foc
Lasati sa se ingroase si opriti focul.
Adaugati patrunjel verde, tocat.

Asa-i ca-i grozava aceasta reteta cu pui?

Merge cu paste, orez, piure sau mamaligutza.
Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Tare bun… vin la masa. Pup!


  2. Tare bun… vin la masa. Pup!


  3. Apai buna idee ti-am dat… :))))


  4. Arata tare bine! pap si eu o farfurie de la tine…ca tot nu am felul doi :). pup


  5. Yummy, delicios! Vin la masa 😉


  6. Pe gustul meu clar!


  7. Pfaaa, ce bunatate! Si eu fac destul de des (barbata-miu il prefera), dar nu am incercat pana acum si cu ciuperci… Data viitoare le trantesc si pe ele!
    Pupici


  8. mi-ai facut pofta! o bunatate nu alta


  9. Si eu fac aceasta mancare, este suuuper delicioasa! Te pup!


  10. Mmmm, delicioasa!!!!
    Pup


  11. Pot sa cer o portie fara ciuperci?……….hihihi.
    Pup,Gabytz drag!


  12. Ce-mi place combinatia asta !!! Si eu o fac de cate ori am ocazia , ador ciupercile !! 😉

  13. Pingback: Gaby Duceag (gabyduceag) | Pearltrees

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email