Piept de pui in doua marinade

Piept de pui in doua marinade

Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.

Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive
pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))

pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinate:
ps. eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile

marinada 1:
2-3 linguri zahar
o lingura sare
ienibahar (cateva boabe)
2-3 foi de dafin
piper
apa

marinada 2:

sos de soia
2-3 linguri miere
sare
boia de ardei..vreo 2 lingurite
piper
ulei de masline

Modul de preparare e extrem de simplu.
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc 😛
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.

Dam la frigider pentru 24 ore.

O scoate,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu’ :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa’ Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .

Asaaaa…
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Striopim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.
bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))

Sursa 

Miha, sa nu ma bati :))) dar nu-i pastrama :)))

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. hahahaha auzi la ea din partea mea poate sa fie si murdar hahaha , mor de ras aici.
    e super reteta dar mama mia…cata iscusinta :), cate marinade, cat timp…
    arata super in orice caz, si ceapa verde de langa.
    eu, anul asta nu mi-am luat inca ceapa verde, nu mi-a placut cum arata unde am vazut plus ca am auzit la stiri o poveste horror despre o superbacterie ca mi-e frica sa mai mananc verzituri, dar asta e la noi in NL nu la voi …


  2. Merci, Alina
    Noi am facut muuulte salate de cand s-a incalzit. Si puilor le place mult.
    Sper sa fim ok:)))
    pup. ms.


  3. foarte bine ca ai facut, aici la noi este alta poveste cu verziciunile, este o super bacterie :-s care cica se gaseste pe unele verzituri de astea, dar aici la noi, stii ca de la noi aici provin bolile alea ciudate, a vacii nebune, febra Q, acu super bacteria, etc.
    bineinteles ca se mananca …verziciuni dar acum de cand a aparut la stiri chestia asta parca am retineri.
    oricum am mancat in oras in showarma etc, apoi stiu eu cum le-or fii spalat aia?
    😀

  4. Anonymous says:

    Frumos Rezultat !!
    Marinada 1 are Proportiile urmätoare.
    La 1 Litru de Apä se dä 70 g Sare si 30 g der Zahär.
    Atuncia este Marinada hydroscopicä si reactioneazä osmotic.


  5. Nu prea am folosit marinade, destul de rar. Am multe de invatat.
    Zi frumoasa! 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Rulada aperitiv cu spanac

Rulada aperitiv cu spanac

Atat de versatile, ruladele aperitiv pot avea in compozitia blatului diverse ingrediente care sa influenteze gustul si culoarea rezultatului final. De data asta eu am ales spanacul. Simplu de facut, usoara si consistenta, de succes […]

Print Friendly, PDF & Email
Tartine cu salata de oua

Tartine cu salata de oua

Ce sa zic? Un mic dejun delicios, o combinatie pe care n-o mai testasem pana acum. O poti servi cu succes si pe platouri cu apertive. Pe placul tuturor! O salata de oua fierte cu […]

Print Friendly, PDF & Email