Piept de pui in doua marinade

Piept de pui in doua marinade

Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.

Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive
pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))

pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinate:
ps. eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile

marinada 1:
2-3 linguri zahar
o lingura sare
ienibahar (cateva boabe)
2-3 foi de dafin
piper
apa

marinada 2:

sos de soia
2-3 linguri miere
sare
boia de ardei..vreo 2 lingurite
piper
ulei de masline

Modul de preparare e extrem de simplu.
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc 😛
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.

Dam la frigider pentru 24 ore.

O scoate,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu’ :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa’ Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .

Asaaaa…
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Striopim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.
bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))

Sursa 

Miha, sa nu ma bati :))) dar nu-i pastrama :)))

 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. hahahaha auzi la ea din partea mea poate sa fie si murdar hahaha , mor de ras aici.
    e super reteta dar mama mia…cata iscusinta :), cate marinade, cat timp…
    arata super in orice caz, si ceapa verde de langa.
    eu, anul asta nu mi-am luat inca ceapa verde, nu mi-a placut cum arata unde am vazut plus ca am auzit la stiri o poveste horror despre o superbacterie ca mi-e frica sa mai mananc verzituri, dar asta e la noi in NL nu la voi …


  2. Merci, Alina
    Noi am facut muuulte salate de cand s-a incalzit. Si puilor le place mult.
    Sper sa fim ok:)))
    pup. ms.


  3. foarte bine ca ai facut, aici la noi este alta poveste cu verziciunile, este o super bacterie :-s care cica se gaseste pe unele verzituri de astea, dar aici la noi, stii ca de la noi aici provin bolile alea ciudate, a vacii nebune, febra Q, acu super bacteria, etc.
    bineinteles ca se mananca …verziciuni dar acum de cand a aparut la stiri chestia asta parca am retineri.
    oricum am mancat in oras in showarma etc, apoi stiu eu cum le-or fii spalat aia?
    😀

  4. Anonymous says:

    Frumos Rezultat !!
    Marinada 1 are Proportiile urmätoare.
    La 1 Litru de Apä se dä 70 g Sare si 30 g der Zahär.
    Atuncia este Marinada hydroscopicä si reactioneazä osmotic.


  5. Nu prea am folosit marinade, destul de rar. Am multe de invatat.
    Zi frumoasa! 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]