Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e!

Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de exemplu pranzul si cine nimereste, aia-s norocosii.”

:)))))))))

Hai sa v-arat ce reteta cu piept de pui la cuptor a determinat-o pe Mona sa zica asta.

Piept de pui la cuptor

Ingrediente Piept de pui la cuptor

  • 2 bucati mari piept de pui
  • 250 ml smantana grasa
  • o lingurita mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 g mozarella rasa
  • sare piper
  • 2-3 lingurite hrean proaspat ras

Mod de preparare Piept de pui la cuptor

Portioneaza pieptul de pui in bucati de grosime aproximativa 1,5 – 2 cm (mai groase decat pentru snitele). Tamponeaza-le bine cu servetele sa absorbi cat mai mult din sucul lor. Amesteca sosul de soia cu mustarul si trece prin amestec bucatile de piept de pui.

Intr-un bol amesteca smantana cu sare dupa gust si hreanul ras (eu am pus 3 lingurite).

Pregateste un vas termorezistent, unge-l cu unt. Trece bucatile de pui prin amestecul cu smantana si aseaza-le in vas. Da vasul la cuptor, la 180 grade, pentru 35-40 minute (taie un coltisor, carnea trebuie sa fie aproape gata)

Intre timp pregateste garnitura.

Dupa ce trec cele 35-40 minute, scoate vasul cu piept de pui din cuptor, daca a lasat prea mult sos inclina usor tava si scurge sosul (nu complet, mai lasa de-un deget), apoi presara uniform mozzarela. Reintrodu tava la cuptor, ridica termperatura la 200 grade si lasa pana cand mozzarela e topita si a prins o crusta frumoasa, rumena (12-15 minute)

Serveste pieptul de pui la cuptor alaturi de garnitura si salata. De data asta am pregatit piure, nu prea fericita combinatia :))). Fericita pentru papile, dar nu pentru sanatate. Mai ok e un orez sau legume trase in unt.

In timp ce pregateam mancarea asta mi-am amintit de-o alta reteta pe care nu am facut-o de mult – Piept de pui umplut

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email