Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e!

Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de exemplu pranzul si cine nimereste, aia-s norocosii.”

:)))))))))

Hai sa v-arat ce reteta cu piept de pui la cuptor a determinat-o pe Mona sa zica asta.

Piept de pui la cuptor

Ingrediente Piept de pui la cuptor

  • 2 bucati mari piept de pui
  • 250 ml smantana grasa
  • o lingurita mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 g mozarella rasa
  • sare piper
  • 2-3 lingurite hrean proaspat ras

Mod de preparare Piept de pui la cuptor

Portioneaza pieptul de pui in bucati de grosime aproximativa 1,5 – 2 cm (mai groase decat pentru snitele). Tamponeaza-le bine cu servetele sa absorbi cat mai mult din sucul lor. Amesteca sosul de soia cu mustarul si trece prin amestec bucatile de piept de pui.

Intr-un bol amesteca smantana cu sare dupa gust si hreanul ras (eu am pus 3 lingurite).

Pregateste un vas termorezistent, unge-l cu unt. Trece bucatile de pui prin amestecul cu smantana si aseaza-le in vas. Da vasul la cuptor, la 180 grade, pentru 35-40 minute (taie un coltisor, carnea trebuie sa fie aproape gata)

Intre timp pregateste garnitura.

Dupa ce trec cele 35-40 minute, scoate vasul cu piept de pui din cuptor, daca a lasat prea mult sos inclina usor tava si scurge sosul (nu complet, mai lasa de-un deget), apoi presara uniform mozzarela. Reintrodu tava la cuptor, ridica termperatura la 200 grade si lasa pana cand mozzarela e topita si a prins o crusta frumoasa, rumena (12-15 minute)

Serveste pieptul de pui la cuptor alaturi de garnitura si salata. De data asta am pregatit piure, nu prea fericita combinatia :))). Fericita pentru papile, dar nu pentru sanatate. Mai ok e un orez sau legume trase in unt.

In timp ce pregateam mancarea asta mi-am amintit de-o alta reteta pe care nu am facut-o de mult – Piept de pui umplut

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Burek cu carne – Placinta cu carne

Burek cu carne – Placinta cu carne

– Incepe sa-mi iasa inapoi placinta aia. – Pai dac-am mancat amandoi ca spartii!? – Eh, parc-ar fi prima oara? Da, din pacate, eu si Danut n-avem limite cand mancam ceva bun. C-o fi ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare rece cu pui si masline la  Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de […]

Print Friendly, PDF & Email
Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Pastrav prajit cu cartofi la cuptor

Preferatul casei la categoria – peste Eu ma ocup de cartofi, mamaliga si usturoi, iar sotul prajeste pastravii Pastrav sare faina alba faina de porumb boia de ardei dulce zeama de lamaie ulei usturoi jumatate […]

Print Friendly, PDF & Email
Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan

Paste cu ton si parmezan – Mai simplu de-atat? Nu prea se poate. Un deliciu care-a fost pe placul intregii familii! Nu sunt necesare prea multe ingrediente, da’ cele pe care le pui, sa le […]

Print Friendly, PDF & Email