Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e!

Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de exemplu pranzul si cine nimereste, aia-s norocosii.”

:)))))))))

Hai sa v-arat ce reteta cu piept de pui la cuptor a determinat-o pe Mona sa zica asta.

Piept de pui la cuptor

Ingrediente Piept de pui la cuptor

  • 2 bucati mari piept de pui
  • 250 ml smantana grasa
  • o lingurita mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 g mozarella rasa
  • sare piper
  • 2-3 lingurite hrean proaspat ras

Mod de preparare Piept de pui la cuptor

Portioneaza pieptul de pui in bucati de grosime aproximativa 1,5 – 2 cm (mai groase decat pentru snitele). Tamponeaza-le bine cu servetele sa absorbi cat mai mult din sucul lor. Amesteca sosul de soia cu mustarul si trece prin amestec bucatile de piept de pui.

Intr-un bol amesteca smantana cu sare dupa gust si hreanul ras (eu am pus 3 lingurite).

Pregateste un vas termorezistent, unge-l cu unt. Trece bucatile de pui prin amestecul cu smantana si aseaza-le in vas. Da vasul la cuptor, la 180 grade, pentru 35-40 minute (taie un coltisor, carnea trebuie sa fie aproape gata)

Intre timp pregateste garnitura.

Dupa ce trec cele 35-40 minute, scoate vasul cu piept de pui din cuptor, daca a lasat prea mult sos inclina usor tava si scurge sosul (nu complet, mai lasa de-un deget), apoi presara uniform mozzarela. Reintrodu tava la cuptor, ridica termperatura la 200 grade si lasa pana cand mozzarela e topita si a prins o crusta frumoasa, rumena (12-15 minute)

Serveste pieptul de pui la cuptor alaturi de garnitura si salata. De data asta am pregatit piure, nu prea fericita combinatia :))). Fericita pentru papile, dar nu pentru sanatate. Mai ok e un orez sau legume trase in unt.

In timp ce pregateam mancarea asta mi-am amintit de-o alta reteta pe care nu am facut-o de mult – Piept de pui umplut

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

Sursa de inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Burger – pregatit acasa

Burger – pregatit acasa

Intr-o zi fiica-mea a mancat doi burgeri, fara sa respire. La final a zis: – Mama, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, sa ne mai poti face! Ce compliment mai mare poti astepta? 🙂 Sincer, n-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email