Piept de pui la grill cu legume sotate

Piept de pui la grill cu legume sotate

Nu e o reteta propriu-zisa. Are putine ingrediente insa, combinate, consistuie o portie atat de buna incat nu mai tii cont de furculita, cutit sau servetel. Iti bagi manutele si te lingi apoi pe degete de bun ce e.
Am papat doar eu cu puii , altfel as fi facut mai mult.

Ingrediente
un piept de pui
o vanata mare
un ardel gras galben(marisor)
2-3 morcovi
un dovlecel

ulei
sare
piper
otet balsamic
un catel usturoi
putin zahar

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne.
Legumele se spala bine.

Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place).
Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi.

Se incalzeste grill-ul pentru aragaz. Se pune apa in partea de jos si se aseaza bucatile de carne unse cu putin ulei si presarate cu sare si piper.
Se pune capacul si se trece la prepararea legumelor.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun pentru inceput fasiile de ardei si morcov. Se amesteca destul de des pana se rumenesc usor pe toate partile .

Nu uitam de carne, dupa 5-6 minute o invartim .

Se scoate morcovul si ardeiul pe o farfurie intinsa si se pun in tigaie felii de vanata si dovlecel.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe aceeasi fafurie cu restul de legume.

Se prepara un amestec din 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita otet balsamic, sare, usturoiul taiat feliute ,piper si un vf lingurita zahar.
Se stropesc legumele cu aceste amestec (eu l-am pus pe tot )si se amesteca usor.

Se serveste alaturi de pieptul de pui.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Bun bunut! 😉


  2. Sanatos si gustos!…Pup!

  3. Anonymous says:

    Si eu sint de pärere cä este foarte sänätos si gustos.
    Si…….foarte aspectos…..


  4. Ei, lasa, ca am incercat o tentativa a chinezului dar am esuat lamentabil :)))

    Culmea!!! N-AM NICIO FARFURIE ROTUNDA, ALBA, IN CASA :))))
    Sunt constienta ca ar da muuuult mai bine pe una rotunda si as putea aranja altfel,dar daca n-am…:))

  5. Anonymous says:

    gustos


  6. Miha, Alice, Licutza >:d< , multumesc frumos
    Anonim, a fost chiar foarte gustos incat ca am uitat de tacamuri :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email