Piept de pui la grill cu legume sotate

Piept de pui la grill cu legume sotate

Nu e o reteta propriu-zisa. Are putine ingrediente insa, combinate, consistuie o portie atat de buna incat nu mai tii cont de furculita, cutit sau servetel. Iti bagi manutele si te lingi apoi pe degete de bun ce e.
Am papat doar eu cu puii , altfel as fi facut mai mult.

Ingrediente
un piept de pui
o vanata mare
un ardel gras galben(marisor)
2-3 morcovi
un dovlecel

ulei
sare
piper
otet balsamic
un catel usturoi
putin zahar

Pieptul de pui se spala si se portioneaza ca pentru snitel. Se bat usor bucatile cu un ciocan pentru carne.
Legumele se spala bine.

Vanata si dovlecelul se taie felii (pe lung sau pe lat, cum va place).
Ardeiul se curata si se taie fasii. Morcovul se taie fasii lungi.

Se incalzeste grill-ul pentru aragaz. Se pune apa in partea de jos si se aseaza bucatile de carne unse cu putin ulei si presarate cu sare si piper.
Se pune capacul si se trece la prepararea legumelor.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun pentru inceput fasiile de ardei si morcov. Se amesteca destul de des pana se rumenesc usor pe toate partile .

Nu uitam de carne, dupa 5-6 minute o invartim .

Se scoate morcovul si ardeiul pe o farfurie intinsa si se pun in tigaie felii de vanata si dovlecel.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe aceeasi fafurie cu restul de legume.

Se prepara un amestec din 4 linguri de ulei, 1/2 lingurita otet balsamic, sare, usturoiul taiat feliute ,piper si un vf lingurita zahar.
Se stropesc legumele cu aceste amestec (eu l-am pus pe tot )si se amesteca usor.

Se serveste alaturi de pieptul de pui.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Bun bunut! 😉


  2. Sanatos si gustos!…Pup!

  3. Anonymous says:

    Si eu sint de pärere cä este foarte sänätos si gustos.
    Si…….foarte aspectos…..


  4. Ei, lasa, ca am incercat o tentativa a chinezului dar am esuat lamentabil :)))

    Culmea!!! N-AM NICIO FARFURIE ROTUNDA, ALBA, IN CASA :))))
    Sunt constienta ca ar da muuuult mai bine pe una rotunda si as putea aranja altfel,dar daca n-am…:))

  5. Anonymous says:

    gustos


  6. Miha, Alice, Licutza >:d< , multumesc frumos
    Anonim, a fost chiar foarte gustos incat ca am uitat de tacamuri :))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]