zurli

Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

Ingrediente

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.
Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).
Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.
Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.
Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).
Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.
Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.
Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.
In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.
Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.
Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.
Toti ne-am lins pe degete!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Gaby, eu sunt convinsa ca e buna 😉 Stiu si eu cum e cu ;lucratul’ in conditii de stres :))) Pupici


  2. Bunatatea asta trebuie incercata!! Stresata sau nu, pozele sunt delicioase!!


  3. Ce combinatie interesanta !!! 😉


  4. Delicioasa, imi place combinatia,merita incercata!
    Pupici!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email