Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

Ingrediente

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.
Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).
Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.
Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.
Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).
Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.
Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.
Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.
In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.
Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.
Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.
Toti ne-am lins pe degete!

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Gaby, eu sunt convinsa ca e buna 😉 Stiu si eu cum e cu ;lucratul’ in conditii de stres :))) Pupici


  2. Bunatatea asta trebuie incercata!! Stresata sau nu, pozele sunt delicioase!!


  3. Ce combinatie interesanta !!! 😉


  4. Delicioasa, imi place combinatia,merita incercata!
    Pupici!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Ficatei de pui cu sos

Ficatei de pui cu sos

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta. Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi […]

Chiftelute suedeze

Chiftelute suedeze

O mancare buna, buna dupa care sa te lingi pe degete, vrei? Atunci prepara asta 😛 De cand am descoperit aceasta reteta de chiftelute suedeze pe site-ul e-retete.ro, am repetat-o de multe ori si de […]

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta. Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉 Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana […]