Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura.

Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita!

Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava!

Bineinteles, ca la orice pizza, o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.

Ingrediente blat pizza

Pentru 2 pizza de casa

  • 450-500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei de masline
  • 10-15 g sare
  • 5 g zahar
  • 8 g drojdie uscata

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.

Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.

Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.

Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.

Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.

Lasi la dospit timp de 2 ore.

Pregatesti cuptorul.

Preincalzesti la 260 grade timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.

Iti aduci la indemana ingredientele pentru topping: ketchup (desi e de preferat un amestec de casa, rosii curatate, pasate bine, amestecate cu putina sare, busuioc si putin ulei de masline), ton (eu am folosit ton Eva in ulei de masline, dar il gasesti in 3 variante – in ulei de masline, in suc propriu si in ulei vegetal), galbiori, mozzarella/cascaval, busuioc si ulei de masline.

Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.

Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.

Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.

Introduci la cuptor (la 260 grade) pentru 10 minute.

Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum fac eu aluatul de clatite

Cum fac eu aluatul de clatite

N-am facut poze din timpul prepararii. Ce rost avea sa v-arat cum amestec eu niste oua, cu faina si lapte? :)) Secretul? Cantitatile 🙂 ordinea si modul in care preparati compozitia. Poate daca m-ati intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email