Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

Stim cu totii cat de adaptabila e o reteta de pizza. Exista o sumedienie de retete de aluat de pizza si-o gramada de toppinguri in functie de preferintele ficaruia.

Aceasta reteta de blat de pizza am „nimerit-o” intamplator.

Daca pana acum puneam la 300 gr faina, cam 150 ml apa, acum am pus la 350 gr faina 250 ml apa. Iese un aluat moale, mai moale decat il faceam pana acum. Mi-am zis – ia sa-l las asa, sa nu mai adaug faina! sa vedem cum iese. Si-a iesit MINUNAT! Un aluat pufos, subtire, care se prepara tare rapid si-i grozav de bun.

Poate o sa cartiti la vederea uleiului de masline printre ingrediente dar credeti-ma, face toti banii si se vede diferenta :).

pizza- cu-ton-si-galbiori

pizza- cu-ton-si-galbiori

Ingrediente reteta de Pizza cu ton si galbiori

Blat (aluatul ajunge pentru doua tavi cu diametrul de 20 cm. Eu am facut intr-o tava mare, de 32 cm)

  • 350 gr faina
  • 250 ml apa calda
  • 15 grame drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr galbiori fierti
  • o conserva de ton bucati in ulei
  • 2 cepe verzi (partea alba, taiata rondele)
  • 200 gr cascaval
  • sare, oregano
  • sos de rosii cu ceapa si gogosar (eu am preparat in casa, puteti face un sos pentru pizza amestecand rosii tocate cu putina sare, piper, un catel de usturoi si putin putin cimbru)

 

pizza- cu-ton-si-galbiori-1

pizza- cu-ton-si-galbiori-1

Mod de preparare reteta Pizza

Prepara aluatul de pizza

  1. Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei.
  2. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana.
  3. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda.
  4. Trebuie sa obtii un aluat moale, care se lipeste usor de maini .Te ajuti de lingura de ulei ramasa sa poti amesteca in continuare.
  5. Mai framanti un minut apoi acoperi bolul cu-n servet si lasi aluatul la dospit pentru 20 minute.
  6. Intre timp spala ceapa si tai-o rondele si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
  7. Dupa ce aluatul e dospit ungi o tava (sau doua daca sunt mai mici) cu unt sau ulei de masline.
  8. Pune aluatul in tava si cu ajutorul mainilor intinde-l pe toata suprafata fundului tavii si ridica usor si pe peretii laterali. Aluatul e molicel, nu se poate intinde cu sucitorul ci doar cu mana, direct in tava!
  9. Unge blatul cu 2-3 linguri sos de rosii.
  10. Presara ceapa si putin oregano.
  11. Pune jumatate din cantitatea de cascaval  si intinde-o uniform.
  12. Aseaza bucatele de ton, galbiori fierti, daca iti place poti pune si felii de masline, boabe de porumb.
  13. Pune restul de cascaval iar daca nu e sarat presara si sare (nu multa).
  14. Da tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, pe treapta de mijloc, pana prinde o culoare frumoasa pe talpa, apoi mut-o pe treapta superioara a cuptorului, si las-o sa se rumeneasca usor.

Nota. Poti folosi pentru topping tot ce-ti place si se preteaza pentru o pizza – piept de pui pe grill, ardei, rosii, sunca, mezeluri.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]