Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura.

Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita!

Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava!

Bineinteles, ca la orice pizza de casa , o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.

Ingrediente blat pizza

Pentru 2 pizza de casa

  • 450-500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei de masline
  • 10-15 g sare
  • 5 g zahar
  • 8 g drojdie uscata

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.

Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.

Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.

Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.

Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.

Lasi la dospit timp de 2 ore.

Pregatesti cuptorul.

Preincalzesti la 260 grade timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.

Iti aduci la indemana ingredientele pentru topping: ketchup (desi e de preferat un amestec de casa, rosii curatate, pasate bine, amestecate cu putina sare, busuioc si putin ulei de masline), ton (eu am folosit ton Eva in ulei de masline, dar il gasesti in 3 variante – in ulei de masline, in suc propriu si in ulei vegetal), galbiori, mozzarella/cascaval, busuioc si ulei de masline.

Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.

Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.

Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.

Introduci pizza de casa la cuptor (la 260 grade) pentru 10 minute.

Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Cornuri moi Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat […]

Print Friendly, PDF & Email