Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )

Pizza in 8 minute (hai 10 :)))) )

Sau la tigaie..tuci..ce vreti voi 🙂 . O idee preluata de la Laura Adamache.

Ingrediente

blat

  • 500 gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 3 linguri ulei masline
  • 250-300 ml apa calduta

topping

  • salam
  • cascaval
  • masline
  • mezel
  • suc rosii
  • cimbru
  • un catel usturoi
  • oregano

Mod de preparare

Ti-e pofta de pizza si nu ai rabdare sa astepti coacerea in cuptor? Nimic mai simplu.
Incingi bine o tigaie (eu..vasul de tuci) in care asezi blatul preparat astfel:
Intr-un castron pui faina in care faci o gropitza. Pui inauntru drojdia framantata usor cu zaharul, jumatate din apa calda si uleiul.
Lasi 10 minute dupa care adaugi restul de apa si framanti bine .Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios asa ca adaugi, dupa caz, apa calda sau faina, daca este necesar.Adaugi sarea si amesteci bine.
Lasi la cald timp de cel putin o ora dupa care imparti aluatul in 5 si intinzi (cu mana) blaturi pt pizza.
Asezi blatul in tigaia incinsa, dai focul la mic si pui capac peste tigaie.
Lasi timp de 4 minute (eu am lasat 5) , dupa care invarti, ungi blatul cu suc de rosii amestecat cu cimbru si catelul de usturoi pisat, presari cascaval, pui mezel, masline so oregano si pui iar capacul.
Mai lasi 5 minute si gata.

Tipsuri

  • 1e buna, nu zic nu, dar e asa..cand te grabesti 😛 ,mai buna e facuta la cuptor:D
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Deci…pna la urma daca mai astepti 10 minute faci o pizza…normala. :)))

    Ti pup!


  2. :)))))))))))))))))))))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Oua umplute, in sos

Oua umplute, in sos

Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀 In sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de […]

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Rulada aperitiv cu sunca si branza

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta. Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]