Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai trimit si la pachet, cu mare drag.

Sa va zic cum am facut placinta asta cu branza?

Notati asa :

Ingrediente

  • Pentru umplutura
  • 7-800 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 70 g unt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri faina
  • stafide
  • esenta de rom
  • putina sare
  • zahar dupa gust (de data asta nu am pus mult, incerc sa-l reduc cat pot )
  • Pentru foi
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • un ou
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura ulei
  • 350-400 g faina

In plus: pesmet

Mod de preparare Placinta cu branza
Cat de simplu se face!
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura.
Untul il topiti si raciti.

Omogenizati amestecand bine, bine si adaugati stafidele.

Lasati bolul deoparte si pregatiti aluatul.

Puneti intr-un ibric, pe foc, laptele cu uleiul si zaharul.

Lasati sa fiarba apoi opriti focul.

Raciti bine.

Puneti intr-un vas lichidul obtinut, bicarbonatul stins cu otet si oul. Adaugati treptat faina, amestecati intai cu lingura apoi framantati cu mana.

Faina se adauga in functie de puterea de absorbtie. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa poata fi intins in foi.

Il impartiti in 2 bile egale. Ungeti tava (de 20/28 cm) cu putin ulei si intindeti o foaie dintr-o bila de aluat, pe blatul de lucru infainat, cu dimensiunile tavii.

O transferati in tava si presarati pesmet.

Intindeti uniform umplutura de branza, presarati din nou pesmet apoi asezati deasupra foaia intinsa din a doua bila de aluat. Presati usor.

O intepati din loc in loc, apoi dati tava la cuptor, la 170-175 grade pana se rumeste frumos – eu am copt-o la cuptorul electric, programul cu ventilatie, la 155 grade pe treapta 2.

O acoperiti cu un servet curat. Calduta, o pudrati cu zahar pudra.

 

Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Muffins cu cirese reteta rapida

Muffins cu cirese reteta rapida

-Mama, cat ti-a luat sa pregatesti aceste muffins cu cirese? -10 minute -Atat? -Da, doar atat! -Mai dureaza coptul, dar asta e, rabdarea iti va fi rasplatita :)) Fiica-mea, ca de obicei, are si cuvinte […]

Print Friendly, PDF & Email
Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune. Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente. Recomand forme de ramekin, speciale […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email