placinta-cu-spanac

placinta-cu-spanac

Placinta cu branza si spanac

Un fel de mancare la care nu voi reusi niciodata sa fac o poza buna 😀

Intotdeauna o prepar seara, fara nicio sansa de a ramane pe-a doua zi, asa ca pozele-s la lumina becului :D, dar garantez ca e buna tare 🙂

placinta-cu-spanac

placinta-cu-spanac

Ingrediente

  • 9 foi de placinta
  • 60 gr unt
  • 500 gr cas sarat de vaca /branza telemea
  • 100 gr branza burduf
  • 200 gr spanac fiert si tocat
  • o lingura zahar
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • putina sare

 

Directions

  1. Topeste untul. Lasa-l sa se raceasca.
  2. Intr-un bol rade casul/telemeaua si amesteca-l cu branza burduf, spanacul, o lingura smantana, doua oua, zaharul si sare doar daca e cazul
  3. Pregateste foile. Intinde o foaie si pensuleaz-o cu unt topit, aseaza inca o foaie deasupra , pensuleaza iar cu unt, aseaza a treia foaie. Pune 1/3 din amestecul de branza si intinde-l uniform. Strange cele 3 foi umplute cu branza, sul.
  4. Unge un vas termorezistent cu unt si aseaza primul sul.
  5. Din foile si branza ramase mai pregateste inca doua suluri pe care le pui in tava. Inteapa-le cu furculita,
  6. Bate ouale ramase, amesteca cu smantana si toarna peste sulurile din tava.
  7. Da tava la cuptor , la 180 de grade, si lasa pana se rumeneste frumos.

E la fel de buna atat calda cat si rece

Conde

placinta-cu spanac 6

placinta-cu-spanac

placinta-cu-spanac

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Gabytule, arata delicios placinta! Am si eu in plan zilele astea, da nu m-am hotarat cu ce fel de foi….:))))) Zi faina!


  2. Ce fel de foi ati folosit?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Chiftele de post cu ciuperci

Chiftele de post cu ciuperci

Mod de preparare Chiftele de post cu ciuperci: Pune la fiert cartofii si morcovul in apa rece (cu tot cu coaja). Cand sunt fierti scurge-i si trece-i rapid sub un jet de apa rece apoi curata-i de coaja […]

Chec sarat, cu oua de prepelita

Chec sarat, cu oua de prepelita

Sincer ma-ntreb – de ce nu fac mai des? Cu oua de prepelita, cu oua de gaina, cu orice tip de mezel sau branza, intotdeauna e un deliciu pentru care primesc laude 🙂 Dar asta, […]

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

Melci din foietaj cu cabanos si cascaval

4 ingrediente pentru un super-rapid aperitiv sau mic dejun. Bineinteles ca umplutura este extrem de adaptabila, dar eu astazi asa am ales sa le fac, simple. 🙂 [preparare title=”Mod de preparare”] Scoate foaia de aluat […]