mnb

Placinta cu nuca si visine

2.29KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email
Dupa cum am mai scris si-n alte postari, m-am indragostit de aluatul de la  placinta cu mere  si-l prepar de cate ori am ocazia.
M-am bucurat de curand de doua borcanase cu fructe coapte si aromate de laBunatati din natura pe care am incercat sa le combin cum am considerat mai bine.Daca unul  l-am papat cu totii cu orez cu lapte, pe-al doilea l-am tot ascuns pe rafturi prin frigider cu gandul la placintica asta calda si rumena pe care-am devorat-o cu piticii.
Cosul e gata, plecam la bunica? 😛

Aluat
550-600 gr faina
100 gr unt
250 ml lapte
un ou
sare
3 linguri zahar
drojdie 25 gr
2 lg ulei
coaja rasa de portocale- o lingurita
sare
Umplutura
200 gr nuca macinata
50 gr unt
visine facute dulceata  (sau visine proaspete)
o lingura zahar pudra
un ou pentru uns

Aluat.
Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare.
Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete.
Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati, veti opari faina si drojdia si nu va mai creste aluatul, trebuie sa fie doar caldut).
Incepem sa adaugam putin cate putin peste faina, omogenizand. Framantam aluatul timp de 10 minute.
In functie de tipul de faina folosit mai adaugam dupa caz lapte caldut sau faina pana obtinem un aluat potrivit de tare, usor maleabil si nelipicios.
In timp ce framantam adaugam si uleiul.
Ungem aluatul cu putin ulei, acoperim bolul cu-n servet curat si il lasam la loc caldut pentru cel putin o ora.

Amestecam nuca macinata cu untul si zaharul pudra, cu mana.

Impartim aluatul in doua. La fel si umplutura .
Pe blatul de lucru infainat intindem aluatul in forma de dreptunghi.(de 4-5 mm grosime)
Ochiometric il impartim in trei pe lungime (fara a-l taia)
Partile laterale le crestam (din centimetru in centimetru) .
Punem pe partea din mijloc umplutura ,visine din dulceata, apoi incepem sa trecem fasiile de pe laterale peste umplutura, in forma de x alternand fasiile, odata din stanga, odata din dreapta.

La final ungem cu ou batut, le mutam in tava tapetata cu hartie pentru copt si le mai lasam 30 min. la loc cald.

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem placinta pana se rumeneste frumos.
In cuptorul meu “buclucas” o las la mijloc pana ce creste si prinde usor culoare pe laterale apoi o mut pe treapta de sus a aragazului si-o las pana se rumenesc placintele.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

24 Comments

Leave a Reply

five + 18 =