Placinta cu peste

Placinta cu peste

aluat Placinta cu peste

  • 500 gr faina alba
  • 50 gr faina porumb
  • 30-40 ml ulei de masline
  • o lingurita rasa sare
  • apa calda
  • 25 gr drojdie

umplutura

  • doua conserve ton in ulei (sau file de peste, fiert apoi maruntit)
  • doua cepe
  • o lingura unt
  • 100 gr cascaval Delaco
  • sare
  • piper
  • nucsoara

ou pentru uns

 Aluat.
Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul.
Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp de 10 minute.
Aseaza bolul in loc cald, acoperit si lasa-l sa-si dubleze volumul.
Umplutura.
Curata ceapa si tai-o juliene.
Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa, caleste timp de 1minut si pune 30-40 ml apa.
Da focul la mic si lasa pana se evapora apa. Lasa sa se racoreasca.
Scurge uleiul din conservele de ton (as fi preferat un file fiert dar acum nu am avut…) si adauga continutul din ele peste ceapa.
Rade cascavalul Delaco si pune-l peste amestec, condimenteaza cu sare , piper si nucsoara si omogenizeaza.
Pe blatul infainat intinde 2/3 din catitatea de aluat formand o foaie rotunda cu diamentrul mai mare decat al formei in care  vei coace placinta.
Unge forma cu unt si aseaza foaia lasand aluatul sa treaca peste margini.
Repartizeaza uniform umplutura de peste apoi trece marginile foii peste ea (eviti scurgerea ).
Din restul de aluat intinde o foaie mai mica si aseaza-o deasupra dar lasa un orificiu micut intr-o parte sa aiba pe unde iesi aburul pentru a evita sa creasca aluatul prea tare si sa crape .
Unge totul cu ou batut si da-o la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.Poti jongla cu ingredientele umpluturii inlocuind pestele cu ciuperci, pui, sunca, poti adauga oua fierte tocate, sau crema de branza si oua crude.
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Cine a mancat atata placinta??? Vad ca doar jumatate a mai ramas!!! :)) Pup


  2. Jumatate am mancat eu cu copiii :)), dar s-a mancat si restul pana ne-am culcat :))
    Pup si io.


  3. hummm… sa donne envi de manger, très belle réalisation!

    Bisous


  4. Ete ca la asta nu ma gandeam! :)) Super buna trebuie sa fie..
    Pupici


  5. Arata tare bine! Tre sa incerc si eu dar fara Delaco :))


  6. Wowwww , ce faina e !!!! Nu m-am gandit sa fac placinta cu peste , dar acum …. deja ma gandesc !! 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]