Placinta cu portocale

Placinta cu portocale

Desi de la mic la mare iubim portocalele, recunosc ca retete de deserturi cu portocale nu am prea facut.
Placinta ce v-am adus-o azi i-o minunatie! Atat de aromata si de buna! Desi se recomanda a se servi rece eu zic ca tocmai calduta e numa’ buna! 😀
Rece mi-ar placea cu mot de frisca.
Cred ca la fel de buna ar fi si neinsiropata. Voi decideti cum si daca o pregatiti ;).

p3

Ingrediente Placinta cu portocale

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie

ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 220 ml si o ceasca cu capacitatea de 130 ml

Mod de preparare Placinta cu portocale

  1. Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
  2. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
  3. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
  4. Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
  5. Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
  6. Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
  7. Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
  8. Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
  9. Scoti si lasi la racit.
  10. Se serveste rece.
  11. Ei ash! Io am servit-o calda! :))
  12. Da’ cat e de bunaaaa!

tava

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu am mai mancat asa ceva si arata demential <3 <3


    • Neata Simonici!
      S-o-ncerci, sa vezi ce buna e! Mie mi-a placut mult calda. Ar merge cu-n bulgare de inghetata deasupra, iar rece, cu-n mot de frisca ;;)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chec pufos

Chec pufos

Imi era pofta de mult de-un chec bun si pufos, si, desi am si eu retete de chec pe blog :)), uneori imi vine sa mai dau cate-o cautare-n google. Asa c-am vazut checul Adinutei […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci? Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie […]

Print Friendly, PDF & Email
Friptura de porc cu sos

Friptura de porc cu sos

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc cu sos […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite de post

Clatite de post

Aceasta reteta de clatite de post e grozav de buna! Nu dai gres niciodata! Extrem de simplu de facut, economica si destul de gustoasa pentru..o clatita de post 🙂   Ingrediente reteta clatite de post […]

Print Friendly, PDF & Email