Placinta cu portocale

Placinta cu portocale

Desi de la mic la mare iubim portocalele, recunosc ca retete de deserturi cu portocale nu am prea facut.
Placinta ce v-am adus-o azi i-o minunatie! Atat de aromata si de buna! Desi se recomanda a se servi rece eu zic ca tocmai calduta e numa’ buna! 😀
Rece mi-ar placea cu mot de frisca.
Cred ca la fel de buna ar fi si neinsiropata. Voi decideti cum si daca o pregatiti ;).

p3

Ingrediente Placinta cu portocale

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie

ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 220 ml si o ceasca cu capacitatea de 130 ml

Mod de preparare Placinta cu portocale

  1. Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
  2. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
  3. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
  4. Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
  5. Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
  6. Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
  7. Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
  8. Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
  9. Scoti si lasi la racit.
  10. Se serveste rece.
  11. Ei ash! Io am servit-o calda! :))
  12. Da’ cat e de bunaaaa!

tava

 

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu am mai mancat asa ceva si arata demential <3 <3


    • Neata Simonici!
      S-o-ncerci, sa vezi ce buna e! Mie mi-a placut mult calda. Ar merge cu-n bulgare de inghetata deasupra, iar rece, cu-n mot de frisca ;;)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]