Placinta cu portocale

Placinta cu portocale

Desi de la mic la mare iubim portocalele, recunosc ca retete de deserturi cu portocale nu am prea facut.
Placinta ce v-am adus-o azi i-o minunatie! Atat de aromata si de buna! Desi se recomanda a se servi rece eu zic ca tocmai calduta e numa’ buna! 😀
Rece mi-ar placea cu mot de frisca.
Cred ca la fel de buna ar fi si neinsiropata. Voi decideti cum si daca o pregatiti ;).

p3

Ingrediente Placinta cu portocale

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie

ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 220 ml si o ceasca cu capacitatea de 130 ml

Mod de preparare Placinta cu portocale

Conde
  1. Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
  2. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
  3. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
  4. Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
  5. Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
  6. Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
  7. Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
  8. Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
  9. Scoti si lasi la racit.
  10. Se serveste rece.
  11. Ei ash! Io am servit-o calda! :))
  12. Da’ cat e de bunaaaa!

tava

 

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu am mai mancat asa ceva si arata demential <3 <3


    • Neata Simonici!
      S-o-ncerci, sa vezi ce buna e! Mie mi-a placut mult calda. Ar merge cu-n bulgare de inghetata deasupra, iar rece, cu-n mot de frisca ;;)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]