Placinta cu portocale

Placinta cu portocale

Desi de la mic la mare iubim portocalele, recunosc ca retete de deserturi cu portocale nu am prea facut.
Placinta ce v-am adus-o azi i-o minunatie! Atat de aromata si de buna! Desi se recomanda a se servi rece eu zic ca tocmai calduta e numa’ buna! 😀
Rece mi-ar placea cu mot de frisca.
Cred ca la fel de buna ar fi si neinsiropata. Voi decideti cum si daca o pregatiti ;).

p3

Ingrediente Placinta cu portocale

  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana ulei de masline
  • 1 cana si 1/2 iaurt gras
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • un vf cutit sare
  • 10 foi subtiri de placinta
  • 2 lingurite praf de copt
  • Sirop
  • o cana si 1/2 zahar
  • 2 cesti apa
  • o ceasca suc de portocala
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita extract de vanilie

ingredientele au fost masurate cu o cana cu capacitatea de 220 ml si o ceasca cu capacitatea de 130 ml

Mod de preparare Placinta cu portocale

  1. Pregateste siropul punand toate ingredientele la fiert intr-un ibric.
  2. Din momentul in care a dat in clocot lasa la fiert 13-15 minute.
  3. Opreste focul si acopera ibricul cu un capac.
  4. Rupe foile de placinta cu mana, in bucatele mici , si aseaza-le intr-o tava de 20/28 cm , unsa cu ulei.
  5. Intr-un bol mixeaza usor ouale cu zaharul si uleiul. Adauga coaja de portocala, iaurtul, praful de copt, si omogenizeaza.
  6. Toarna totul peste foile rupte din tava. Cu ajutorul unei furculite uniformizeaza si omogenizeaza amestecul. Poti pune si foile in compozitie, omogenizezi si rastorni in tava.
  7. Dai tava in cuptorul preincalzit si lasi la copt la foc mediu pana ce placinta se rumeneste frumos.
  8. Scoti tava, tai placinta in patrate cu un cutit subtire, intepi placinta cu o furculita, torni siropul si dai din nou la cuptor pentru 3 minute.
  9. Scoti si lasi la racit.
  10. Se serveste rece.
  11. Ei ash! Io am servit-o calda! :))
  12. Da’ cat e de bunaaaa!

tava

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Nu am mai mancat asa ceva si arata demential <3 <3


    • Neata Simonici!
      S-o-ncerci, sa vezi ce buna e! Mie mi-a placut mult calda. Ar merge cu-n bulgare de inghetata deasupra, iar rece, cu-n mot de frisca ;;)

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]